Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ακροδεξιός μακελάρης Άντερς Μπρέιβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους ζητά τώρα να βγει από τη φυλακή

Ο ακροδεξιός μακελάρης Άντερς Μπρέιβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους ζητά τώρα να βγει από τη φυλακή

Ο δολοφόνος 77 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και πολλοί έφηβοι, ο ακροδεξιός Άντερς Μπρέιβικ ζητά τώρα να βγει από τη φυλακή γιατί όπως λέει δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία.

Το 2011 ο Μπρέιβικ είχε ντυθεί βατραχάνθρωπος και είχε πάει οπλισμένος σαν αστακός στο νησάκι Ουτόγια έξω από το Όσλο, όπου γινόταν ένα φεστιβάλ της νεολαίας του εργατικού κόμματος της Νορβηγίας.

Ο Μπρέιβικ, οπαδός του ναζισμού και των διαφόρων θεοτήτων της σκανδιναβικής μυθολογίας δολοφόνησε εν ψυχρώ 77 νέους ανθρώπους που διασκέδαζαν στο νησί. Οι τραυματίες ήταν δεκάδες και η Νορβηγία, μια χώρα ανεκτική στο διαφορετικό βίωσε τον μεγαλύτερο της εφιάλτη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Μπρέιβικ ήταν ειρωνικός προς τους συγγενείς των θυμάτων και ποτέ, καμία στιγμή δεν ζήτησε συγνώμη. Το αντίθετο με τη στάση του προκαλούσε τους πάντες ο νεοναζί, οπαδος του Κούισλινγκ.

Το δικαστήριο στη Νορβηγία τον καταδίκασε σε 21 χρόνια φυλάκισης σε φυλακές που θυμίζουν ξενοδοχείο, με δικό του δωμάτιο με σαλόνι, μπάνιο, τηλεόραση και όποια άνεση μπορεί να φανταστεί κάποιος.

Ο μακελάρης ζητά να αποφυλακιστεί

Πλέον ο ακροδεξιός τρομοκράτης έχει εκτίσει τα 10 από τα 21 χρόνια και σύμφωνα με τον νόσμο στη Νορβηγία, έχει το δικαίωμα να αιτηθεί να αποφυλακιστεί. Το δικαστήριο θα γίνει την Τρίτη.

Η ψυχολόγος που παρακολουθεί τον ακροδεξιό μακελάρη η Ράντι Ρόζενκβιστ είπε πως στο διάστημα των 10 χρόνων που τον παρακολουθεί  έχει διαπιστώσει ελάχιστα στοιχεία που θα μπορούσαν να εντυπωσιάσουν τους δικαστές.

Οι συγγενείς των θυμάτων πάντως έχουν πίστη στη Δικαιοσύνη και είναι σίγουροι ότι το δικαστήριο δεν πρόκειται να κάνει δεκτή την αίτηση του ακροδεξιού που αφαίρεσε 77 ψυχές.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024