Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψευτογιατρός - Νέα υπόθεση - «Καρδιολόγος» σε αθλητικά σωματεία αυτή τη φορά ο δράστης

Ψευτογιατρός – Νέα υπόθεση – «Καρδιολόγος» σε αθλητικά σωματεία αυτή τη φορά ο δράστης

Παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί πριν από οκτώ χρόνια, μόλις σήμερα κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, προκειμένου να λογοδοτήσει για σοβαρά αδικήματα

Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με τον δράστη να κάθεται στο εδώλιο της Δικαιοσύνης οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά τις καταγγελίες εναντίον του.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, ο εν λόγω «ψευτογιατρός» παρίστανε τον καρδιολόγο σε αθλητικά σωματεία, με κίνδυνο για την υγεία αθλητών, ενώ είχε πλαστογραφήσει πλαστό πτυχίο και πλαστή κάρτα του Ιατρικού Συλλόγου και επι σειρά ετών ξεγλιστρούσε απο τις Αρχές.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί πριν από οκτώ χρόνια, μόλις σήμερα, Δευτέρα, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, προκειμένου να λογοδοτήσει για σοβαρά αδικήματα.

Το κατηγορητήριο

Ο «ψευτογιατρός» κατηγορείται ότι «με πρόθεση και με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, εν γνώσει του, κατάρτισε και χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσει άλλον για γεγονός που έχει έννομες συνέπειες. Συγκεκριμένα, προσκόμισε σε αθλητικά σωματεία, προκειμένου να τον προσλάβουν για την εξέταση των αθλούμενων και να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ιατρός – καρδιολόγος, αντίγραφο πτυχίου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που όμως ήταν πλαστό, όπως προέκυψε από έγγραφο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάρτα μέλους του Ιατρικού Συλλόγου, που επίσης ήταν πλαστή, καθόσον ουδέποτε έλαβε την ιδιότητα του ιατρού, ώστε να μπορέσει να εγγραφεί στον Ιατρικό Σύλλογο».

Στο κατηγορητήριο, τονίζεται επίσης ότι «προέβη στις πράξεις αυτές, με σκοπό να παραπλανήσει τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, ως προς τη γνησιότητα των εγγράφων αυτών και την πλήρωση των προϋποθέσεων στο πρόσωπό του για την άσκηση του επαγγέλματος του ιατρού, ώστε να τον προσλάβουν ως ιατρό καρδιολόγο».

Με 8 χρόνια καθυστέρηση

Χαρακτηριστικό είναι ότι η υπόθεση αυτή καταγγέλθηκε πριν από οκτώ χρόνια από έναν πολίτη που γνώριζε τη δράση του και, μάλιστα, αρχικά είχε μπει στο αρχείο. Ο ψευτογιατρός, σύμφωνα με την κατηγορία, συνέχιζε τη δράση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024