Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελευσίνα - Δημιουργεί Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο

Ελευσίνα – Δημιουργεί Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο

Πρόκειται για ένα έργο, που χρόνια αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ελευσίνας. Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στις 909.398,29 ευρώ

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Μελέτη Κατασκευής Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελευσίνας».

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και πρόκειται να αποπληρωθεί από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στις 909.398,29 ευρώ.

Η εκπόνηση της μελέτης αφορά στην ωρίμανση του έργου ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου στο Ο.Τ. 344, επί των οδών Ανυφαντή, Γεωργάκη, Πλουτάρχου, στην περιοχή Παράδεισος Ελευσίνας και πιο συγκεκριμένα, ενός κτηρίου 4.992m2 (περιλαμβανομένων των υπογείων χώρων) και του περιβάλλοντος αυτού χώρου 3.132 m2.

Πρόκειται για ένα έργο, που χρόνια αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ελευσίνας και που από πλευράς Δημοτικής Αρχής επικοινωνήθηκε από την πρώτη στιγμή η ανάγκη ανέγερσής του, σε όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Σημειώνεται, πως τον Ιούνιο του 2021, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ελευσίνας, συνέταξαν και υπέβαλαν στοχευμένες προτάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, προς χρηματοδότηση και ένταξή τους στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Για τις εξελίξεις, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ανέφερε: «Μια ιδέα που για χρόνια κυοφορείται στον Δήμο μας, σήμερα παίρνει τον δρόμο προς την υλοποίησή της. Από την πλευρά μας, ως Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με σωστό σχεδιασμό και μεθοδικότητα, αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή μας».

Ενώ ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Η ένταξη στο Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ του έργου κατασκευής του Μουσικού Σχολείου Ελευσίνας είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη καθώς δρομολογεί ένα διαχρονικό αίτημα των δημοτών της Ελευσίνας και της Μαγούλας αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την έκβαση της αξιολόγησης του φακέλου που αποστείλαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από προετοιμασία της Τεχνικής μας Υπηρεσίας. Ο Δήμος μας συνεχίζει να διεκδικεί την ένταξή του σε χρηματοδοτικά προγράμματα επ’ ωφελεία των πολιτών και να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε τέτοια ευκαιρία, έχοντας τη γνώση και τη βούληση και με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024