Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο Μουσικό Σχολείο στην Κόρινθο

Νέο Μουσικό Σχολείο στην Κόρινθο

Το νέο Μουσικό Σχολείο της Κορίνθου που πρόκειται να στεγάσει 240 μαθητές αποτελεί το θέμα συζήτησης στη περιοχή. Ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος έχει κάθε λόγο να νιώθει καλά καθώς εγκρίθηκε το έργο προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Σε 2 χρόνια σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να είναι έτοιμο

Η Κόρινθος αποκτά Μουσικό Σχολείο που θα στεγάσει σε κατάλληλους και σύγχρονους χώρους 240 μαθητές αλλά και εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού επιπέδου.

Οι ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γ,Γ του Δήμου Νεκτάριο Σπηλιόπουλο που έχει την εποπτεία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Πούρου ο οποίος θα επιβλέψει την κατασκευή του σχολείου και βεβαίως της διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου κ. Ειρήνης  Καραπατά και αντιπροσωπείας καθηγητών και μαθητών που χαιρέτισαν με θέρμη την κατασκευή του νέου σχολείου, ενός σχολείου το οποίο βάσει μελέτης θα αποτελέσει πραγματικό στολίδι .

«Το έργο που σήμερα ανακοινώνουμε είναι το μουσικό σχολείο της Κορίνθου. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 11 εκ ευρώ, οι μελέτες είναι ώριμες και σε 2 περίπου χρόνια θα το αποδώσουμε σε χρήση σε 240 μαθητές. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του θα είναι ότι καλλίτερο περιγράφεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το συγκεκριμένο είδος σχολείου και αναμένεται να φιλοξενήσει και υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του» ανέφερε ο Δήμαρχος στην εισήγηση του σημειώνοντας πως θα είναι στην παράδοσή του ένα σχολείο «κόσμημα» για ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στην στοχευμένη και μεθοδική δουλειά που έχει γίνει σε όλες τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από πλευράς δήμου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» επισημαίνοντας πως η χρηματοδότηση των 11.002.520 ευρώ είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί για σχολείο σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος είπε: «Το ΝΕΟ Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, θα είναι τριώροφο, με τέσσερις στάθμες (Υπόγειο, Ισόγειο και δύο όροφοι). Έχει επιλεγεί η λύση ενός ενιαίου οικοδομικού όγκου, όπου στο κέντρο διαμορφώνεται χώρος Αίθριου για την επίτευξη της μέγιστης λειτουργικότητας καθώς και καλύτερου φυσικού φωτισμού και αερισμού του κτιρίου.»

  • Στο υπόγειο διαμορφώνονται χώροι κύριας χρήσης, εργαστήρια, βιβλιοθήκη–αναγνωστήριο, χώρος εστίασης και αποδυτήρια σκηνής καθώς και χώροι βοηθητικής χρήσης, αποθήκες και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
  • Στο Ισόγειο διαμορφώνεται ο χώρος υποδοχής–φουαγιέ, ο χώρος της αίθουσας συναυλιών δυναμικότητας 367 ατόμων, αίθουσες διδασκαλίες, εργαστήρια, ειδικοί εκπαιδευτικοί χώροι, χώροι υγιεινής ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ, κυλικείο και ο χώρος του φύλακα.
  • Στον Α’ όροφο αναπτύσσονται αίθουσες διδασκαλίες, ειδικοί εκπαιδευτικοί χώροι, γραφεία, ιατρείο–αναρρωτήριο καθώς και οι χώροι τεχνικών της αίθουσας συναυλιών.
  • Στον Β’ όροφο χωροθετούνται χρήσεις που αφορούν στην άθληση των μαθητών, όπως το κλειστό γυμναστήριο, υπαίθριο γήπεδο, στεγασμένη επιφάνεια (υπόστεγο) για υπαίθρια άθληση και χώροι υγιεινής.
  • Η υπόλοιπη επιφάνεια του δώματος διαμορφώνεται με την εφαρμογή φυτεμένου δώματος.

Η Διευθύντρια του σχολείου Ειρήνη Καραπατά ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του διότι όπως σημείωσε «δεν μένετε στα λόγια αλλά προχωράτε στα έργα, κι αυτό είναι ένα έργο που το έχουμε ανάγκη ως δήμος και ως νομός. Είμαι σίγουρη πως θα είναι στολίδι και θα συναγωνιστεί επάξια σχολικές δομές ακόμα και της Αττικής»

Από τον Δήμο Κορίνθου διαβεβαιώνουν: «Οι εγκαταστάσεις του νέου Μουσικού Σχολείου Κορίνθου θα είναι άρτιες, σύγχρονες, λειτουργικές, με όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου Εκπαιδευτηρίου, καθώς οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση των υφιστάμενων σχολικών υποδομών αλλά και την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είναι συνεχείς με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, παρέχοντάς τους τις καλύτερες συνθήκες για μάθηση και διδασκαλία».

Οι προφορικές δεσμεύσεις της δημοτικής Αρχής δεν διασφαλίζουν επ’ ουδενί το αποτέλεσμα αλλά οι προθέσεις σαφώς και αποτελούν ένδειξη διάθεσης τουλάχιστον.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024