Κοροναϊός – Πρόβλεψη CDC για 62.000 θανάτους μέσα τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες
Σύμφωνα με κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας, αναμένεται αύξηση των θανάτων το διάστημα αυτό με 10.400 ως 31.000 να εκτιμάται πως θα διαπιστωθούν την εβδομάδα που ολοκληρώνεται την 5η Φεβρουαρίου
Νέα πρόβλεψη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) κάνει λόγο για ως ακόμη και πάνω από 62.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.
Σύμφωνα με κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας, αναμένεται αύξηση των θανάτων το διάστημα αυτό με 10.400 ως 31.000 να εκτιμάται πως θα διαπιστωθούν την εβδομάδα που ολοκληρώνεται την 5η Φεβρουαρίου.
Η πρόβλεψη αυτή πρέπει να εκληφθεί με «επιφύλαξη», σημειώνουν τα CDC, με δεδομένη την ταχεία εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2, που προκαλεί μεν σε πολλές περιπτώσεις πιο ήπια συμπτώματα της νόσου, αλλά πυροδοτεί πολλαπλασιασμό των μολύνσεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Η χώρα κατέγραψε σχεδόν 3.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 προχθές Τρίτη, δηλαδή τον βαρύτερο απολογισμό μέσα σε μια ημέρα από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC.

Οι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της νόσου που προκαλεί ο ιός αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η παραλλαγή Όμικρον έχει προκαλέσει ιλιγγιώδη αύξηση των μολύνσεων και καταγράφονται ρεκόρ ως προς τις εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία από τις αρχές του Δεκεμβρίου.
Οι ΗΠΑ καταγράφουν το τρέχον διάστημα πάνω από 1.600 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 κάθε εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα των CDC.
Η χώρα αυτή έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία του νέου κοροναϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, έχοντας καταγράψει 842.322 νεκρούς ως τώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βουλή: Φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – «Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε δέκα χρόνια»
- Ιωάννινα: Πλημμύρισαν δρόμοι μετά από έντονη βροχή και χαλάζι
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «θλίψη και οργή» Μητσοτάκη για την ακρίβεια, ήρθε και η ομολογία της αποτυχίας από τον Π. Μαρινάκη
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Προσηλωμένοι στη διασφάλιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας
- H ΑΙ σύντομα θα χρειάζεται περισσότερο νερό από ό,τι ο παγκόσμιος πληθυσμός
- Παίζοντας μπάλα στην πόλη του Πελέ…
- Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που διατάσσει τερματισμό του πολέμου στο Ιράν
- Η Κάρολαϊν Κένεντι σπάει τη σιωπή της για τη «σύντομη ζωή» της εκλιπούσας κόρης της, Τατιάνα Σλόσμπεργκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)


























































![Ακίνητα: Τι επιλέγουν οι Ελληνες – Η πίτα ολοκληρωμένων αγοραπωλησιών στην επικράτεια [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-3-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442