Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Από… περιέργεια πήρε φιαλίδιο με δόσεις εμβολίου 62χρονη στο κέντρο Υγείας Σερβίων

Κοροναϊός – Από… περιέργεια πήρε φιαλίδιο με δόσεις εμβολίου 62χρονη στο κέντρο Υγείας Σερβίων

Οι γιατροί κατάλαβαν ότι το μπουκαλάκι έλειπε, αμέσως μόλις έφυγε η 62χρονη από τον χώρο όπου γινόταν ο εμβολιασμός και άρχισαν να την αναζητούν

Ήταν περίεργη. Ήθελε να δει τι γράφει πάνω το μπουκαλάκι του εμβολίου. Δεν είχε όμως τα γυαλιά της μαζί κι έτσι… αποφάσισε να το βάλει στην τσάντα της και να το πάρει μαζί της!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίσθηκε, μιλώντας στο Live News του MEGA, η γυναίκα που συνελήφθη επειδή έκλεψε, σύμφωνα με τους γιατρούς, πέντε δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού από το κέντρο Υγείας Σερβίων.

«Είδα κάτι μπουκαλάκια, τα οποία ήταν σκεπασμένα μ’ ένα βαμβάκι. Η νοσηλεύτρια, που μου έκανε το εμβόλιο, το άφησε δίπλα μου και πήγε να δει κάτι στον υπολογιστή μαζί με τη γιατρό και έναν άλλον κύριο. Πήρα το μπουκαλάκι να δω τι γράφει, αλλά δεν έβλεπα χωρίς τα γυαλιά μου και το πήρα. Σκέφτηκα αφού μου έκανε το εμβόλιο θα το πετάξει. Δεν ήξερα ότι μέσα έχει κι άλλες δόσεις. Ήθελα να δω τι είναι. Έτσι από περιέργεια», δήλωσε.

«Ήθελα να δω τι γράφει επάνω»

Οι γιατροί κατάλαβαν ότι το μπουκαλάκι έλειπε, αμέσως μόλις έφυγε η 62χρονη από τον χώρο όπου γινόταν ο εμβολιασμός και άρχισαν να την αναζητούν.

«Εμβολιάστηκε, κατά τη διάρκεια της αποχώρησης και αφού έλαβε τις οδηγίες για δεκαπεντάλεπτη αναμονή, μαζί της προφανώς πήρε και το φιαλίδιο με τις υπολειπόμενες δόσεις. Αμέσως το προσωπικό το αντιλήφθηκε και βγήκε έξω. Επικαλέστηκε ο γιατρός ‘πρέπει να παραμείνεις δέκα λεπτά μέσα για να σε παρακολουθήσουν’ και κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, της είπαμε ότι λείπει και ένα φιαλίδιο. Παραδέχτηκε την πράξη της και έβγαλε το φιαλίδιο και μας το γύρισε πίσω, μας το επέστρεψε», εξήγησε ο Λάζαρος Πάσχος, υπεύθυνος επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Σερβίων.

Το μπουκαλάκι που περιείχε πέντε ακόμα δόσεις επεστράφη στους γιατρούς, οι οποίοι ήδη είχαν καλέσει την αστυνομία, δηλώνοντας την κλοπή του.

«Αφού δεν έβλεπα, το έβαλα στην τσέπη μου, δεν ήξερα ότι είχε άλλες δόσεις. Μακάρι να ήξερα, ούτε που θα το ακουμπούσα. Τι να το κάνω; Βγαίνοντας έξω, με γυρίσανε μέσα ξανά, μου είπαν ότι υπήρχε ένα μπουκαλάκι εκεί πάνω και το έβγαλα εγώ και της το έδειξα, της λέω ‘αυτό;’. Λέει ‘ναι, τι το πήρες;’ και άρχισε να φωνάζει. Καλέσαν αμέσως την αστυνομία, έδωσα κατάθεση. Με έβαλαν σε μία περιπέτεια χωρίς να υπάρχει λόγος», ισχυρίσθηκε η 62χρονη γυναίκα.

Την υπόθεση ανέλαβαν να ξεδιαλύνουν οι Αρχές, στις οποίες απευθύνθηκαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας.

«Η απόπειρα κλοπής είναι πολύ σοβαρή και ειδικά για εμβόλια, γιατί το εμβόλιο για εμάς είναι το μοναδικό όπλο στην πανδημία. Θεωρήσαμε σκόπιμο να καλέσουμε την αστυνομία, ήρθε η αστυνομία και από εκεί πέρα τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Ένα μισάωρο θα λέγαμε μέχρι να ξεδιαλύνει αυτή η διαδικασία και συνεχίσαμε τον εμβολιασμό κανονικά, γιατί για εμάς είναι ιερός σκοπός ο εμβολιασμός», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γιατροί του Κέντρου.

Η 62χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Σερβίων, ενημερώθηκε στη συνέχεια ο εισαγγελέας, ο οποίος, τελικά, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024