Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παράνομη κρίθηκε η απεργία στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

«Με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης. Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά» έγραψε στο twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Παράνομη κηρύχθηκε η 24ωρη απεργία από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης έπειτα από αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά

«Με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης. Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά» έγραψε στο twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Υγείας, «μετά την κήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αντιδρούν στην αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου, την οποία αποφάσισε το υπουργείο Υγείας με στόχο αυτό να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από την αρχή του προγράμματος εμβολιασμού, που ένα mega εμβολιαστικό κέντρο εγκαθίσταται σε νοσηλευτική δομή και λειτουργεί παράλληλα με αυτή.

Διαβάστε επίσης: «Παίδων Πεντελής» – 24ωρη απεργία από τους εργαζόμενους – Υπό παραίτηση διευθύντρια

Αυταρχικός κατήφορος

Υπενθυμίζεται ότι η προσφυγή του υπουργείου Υγείας για να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός δήλωσε:

«Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο – λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος –  πολιτική «σιδηράς πυγμής» εναντίον των γιατρών του «Παίδων Πεντέλης»,  που αντιδρούν στην αναστολή  της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική  περίθαλψη.

»Η προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει  τους  ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτή την αθλιότητα. Αλλιώς … «ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος ….».

Δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το νοσοκομείο

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ανέφερε:

«Δεν φτάνει που η κυβέρνηση θέτει εκτός εφημερίας ένα νοσοκομείο που καλύπτει σοβαρές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και τους εργαζόμενους που το κρατάνε όρθιο και αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για να βγει παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, οι οποίοι δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το νοσοκομείο.

Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο παίδων».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024