Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον...απέβαλαν οι διαιτητές τον τελείωσαν τα τρίποντα (94-80)

Τον…απέβαλαν οι διαιτητές τον τελείωσαν τα τρίποντα (94-80)

Ο Ολυμπιακός, εμφανώς επηρεασμένος από τον κοροναϊό, ηττήθηκε από την Φενέρ με 94-80 – Κακή διαιτησία, με πολλά λάθη και αποκορύφωμα την αποβολή του Μπαρτζώκα με δύο τεχνικές ποινές – Οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν το ματς με 15 τρίποντα!

Δεν τα κατάφερε στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι, εμφανώς επηρεασμένοι από τον κοροναϊό και την απραξία 16 ημέρων, ηττήθηκαν από την Φενερμπαχτσέ, για την 20η αγωνιστική της Euroleague.

Οι Πειραιώτες παρουσίασαν δύο πρόσωπα, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να είναι ανταγωνιστική στο πρώτο ημίχρονο (36-39), αλλά στο δεύτερο να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ένα ματς στο οποίο η διαιτησία ήταν τραγική, με τους ρέφερι να αποβάλλουν το Μπαρτζώκα στο δεύτερο δεκάλεπτο με δύο τεχνικές ποινές και να προκαλούν έντονο εκνευρισμό στους Ερυθρόλευκους με τα σφυρίγματά τους.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού εκτός από την αγωνιστική απραξία και την κακή διαιτησία, είχαν αντιμετωπίσουν επίσης και την τρομερή ευστοχία των Τούρκων, που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 15 στα 29 τρίποντα, έχοντας ποσοστό ευστοχίας έξω από τη γραμμή 51.7%! Αντίθετα, τα μεγάλα όπλα των Πειραιωτών ήταν σε κακή βραδιά, με τον Ντόρσεϊ να μένει σε όλο το πρώτο ημίχρονο άποντος και να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι 14 πόντοι που έβαλε ήταν στα τελευταία λεπτά όταν όλα είχαν κριθεί. Με 14 πόντους ολοκλήρωσε το ματς και ο Σλούκας, που είχε επίσης 7 ασίστ, ενώ από 12 πέτυχαν οι Πρίντεζης και Παπανικολάου, που έπαιξαν κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος τραυματίστηκε και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, με τον Αμερικανό να μένει στον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο.

Από τους Τούρκους 17 είχε ο Μαχμούτογλου, 15 ο Πολονάρα και 14 ο Πιερ, με τον Μπούκερ να προσθέτει άλλους 12 και τον Χένρι άλλους 11.  Με αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός έπεσε στο 12-6, ενώ η Φενερμπαχτσέ ανέβηκε στο 8-10.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο

Η Φενερμπαχτσέ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και εκμεταλλευόμενη την αγωνιστική απραξία των Πειραιωτών προηγήθηκε 6-2. Οι Ερυθρόλευκοι, όμως, αντέδρασαν και με τρεις πόντους από τον Ουόκαπ και δύο από τον Φαλ έφεραν τούμπα το παιχνίδι (6-7).

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 9’ (11-12), όταν το συγκρότημα του Μπαρτζώκα έτρεξε ένα σερί 5-0 και με δύο πόντους από τον Πρίντεζη, μια βολή από τον Σλούκα και ένα δίποντο από τον Παπανικολάου, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +6 (17-11). Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου οι Τούρκοι «χτύπησαν» τον Ολυμπιακό στο τρανζίσιον και με δύο καλάθια από τους Χένρι και Μπίρσεν μείωσαν σε 17-15. Στη συνέχεια μάλιστα ο Χένρι με τρεις βολές έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς (18-17). Οι Ερυθρόλευκοι σε αυτό το διάστημα είχαν τρία άστοχα τρίποντα. Δύο από τον ΜακΚίσικ και ένα από τον Λαρεντζάκη. Η αντεπίθεση της Φενερμπαχτσέ δεν πτόησε τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να απαντούν με δύο πόντους από τον Σακίλ ΜακΚίσικ και τρεις από τον Γιώργο Πρίντεζη και να παίρνουν ξανά το προβάδισμα. (20-22). Ο Πρίντεζης με νέο τρίποντο έκανε το 25-22 για τους Πειραιώτες, με τον Σλούκα να αναλαμβάνει δράση και με πέντε σερί πόντους να κρατάει μπροστά στο σκορ την ομάδα του μεγάλου λιμανιού (30-26).

Αποβλήθηκε ο Μπαρτζώκας

Οι Τούρκοι μείωσαν με καλάθι του Χένρι σε 28-30, ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο βολές του Μάρτιν (28-32), αλλά ο Μαχμούτογλου με τρίποντο έφερε τη διαφορά στον πόντο (31-32). Δευτερόλεπτα αργότερα μάλιστα η Φενερμπαχτσέ πήρε προβάδισμα με τρίποντο του Πολονάρα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ωρύεται στον πάγκο και να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές. Ο Μαχμούτογλου με 2/2 βολές έκανε το 36-32, 2’:55’’ πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην, με τους Ερυθρόλευκους να «σφίγγουν» την άμυνά τους και να δυσκολεύουν πολύ τους Τούρκους. Στην επίθεση ανέλαβε δράση ο Κώστας Παπανικολάου, με τον διεθνή φόργουορντ να βάζει επτά πόντους συνεχόμενους πόντους και τον Ολυμπιακό να γυρίζει τούμπα το παιχνίδι και από το -4 να κλείνει το ημίχρονο στο +3 (36-39).

Πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση

Όπως στην αρχή του παιχνιδιού, έτσι και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι Τούρκοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και με δύο τρίποντα από τους Χάζερ και Μπούκερ βρέθηκαν μπροστά με 42-39. Ο Μπούκερ λίγο αργότερα σκόραρε ξανά έξω από τη γραμμή για το 47-44, με τον Πολονάρα να βάζει ένα ακόμα τρίποντο και να δίνει προβάδισμα 6 πόντων στην Φενερμπαχτσέ (50-44). Ο Ολυμπιακός απάντησε με δικό του 8-0, με δύο πόντους από τον Φαλ και πέντε από τον Ντόρσεϊ, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν άποντος.

Οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά (50-52), με τις δύο ομάδες στη συνέχεια να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ μέχρι το 56-54. Η Φενερμπαχτσέ με νέο σερί 5-0 βρέθηκε στο +7 (61-54), με τον Ολυμπιακό να μειώνει με τρίποντο του Σλούκα σε 61-57. Στη συνέχεια ο διεθνής γκαρντ με δύο βολές μείωσε σε 63-59, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο στο +7, χάρη στο τρίποντο του Χένρι, στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου.

Κατάρρευση και ήττα

Οι Τούρκοι μπήκαν στην τέταρτη περίοδο με τρίποντο του Γκούντουριτς, με τον έμπειρο άσο να στέλνει τη διαφορά στους 10 (69-59). Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Φλόιντ ανέβασε τη διαφορά στους 12 (71-59), με τον Μπίρσεν να την εκτοξεύει στους 15 (74-59) και τους Ερυθρόλευκους να βλέπουν το όνειρο της νίκης να σβήνει. Οι Πειραιώτες μείωσαν σε 76-63 με τον Μάρτιν, αλλά ο Μαχμούτογλου με δύο συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 82-65, 3:42’ πριν το τέλος, και η σεμνή τελευτή έλαβε τέλος. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει νικήτρια τη Φενερμπαχτσέ με 94-80.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024