Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουηδία - Ένας 16χρονος συνελήφθη αφότου τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και εκπαιδευτικό σε ένα σχολείο

Σουηδία – Ένας 16χρονος συνελήφθη αφότου τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και εκπαιδευτικό σε ένα σχολείο

Η υπόθεση συνδέεται με μια παρόμοια επίθεση που διαπράχθηκε τον Αύγουστο στην πόλη Έσλοβ, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Κρίστιανσταντ, όταν ένας μαθητής επιτέθηκε εναντίον ενός εργαζόμενου σε σχολείο, σύμφωνα με σουηδικά ΜΜΕ

Ένας έφηβος 16 ετών συνελήφθη σήμερα στη νότια Σουηδία, αφότου τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι ένα μαθητή και ελαφρύτερα έναν εκπαιδευτικό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σουηδικά ΜΜΕ συνέδεσαν τον ύποπτο αυτής της επίθεσης σε ένα σχολείο στην πόλη Κρίστιανσταντ με τον δράστη μιας παρόμοιας επίθεσης που διαπράχθηκε τον Αύγουστο.

«Μπήκε στην τάξη μας κρατώντας ένα μεγάφωνο, από το οποίο ακουγόταν μουσική και φορώντας μια μαύρη μάσκα για τον κοροναϊό. Στην αρχή, σκεφτήκαμε πως επρόκειτο για φάρσα», αφηγήθηκε ένας μαθητής, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

Κατόπιν, ο δράστης στράφηκε προς τον καθηγητή και άρχισε να τον «μαχαιρώνει», περιέγραψε ο μάρτυρας, προσθέτοντας πως οι μαθητές άρχισαν τότε να τρέχουν για να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Αφότου ενημερώθηκε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος είχε τραυματιστεί με μαχαίρι, η αστυνομία πολύ σύντομα συνέλαβε τον ύποπτο με τρόπο «σχετικά λίγο θεαματικό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Άντερς Όλοφσον.

Ένας 55χρονος εκπαιδευτικός και ένας μαθητής ηλικίας 16 ετών τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Τα τραύματα του καθηγητή είναι «ελαφρά», όμως εκείνα του μαθητή είναι «σοβαρά», σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η περιφερειακή υγειονομική αρχή.

Ο ύποπτος κρατείται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», ανέφερε η αστυνομία.

Από την πλευρά του, το τηλεοπτικό δίκτυο TV4 μετέδωσε πως Σουηδ, ηλικίας 45 ετών.

Σύμφωνα με το TV4, ο δράστης του Έσλοβ και ο ύποπτος του Κρίστιανσταντ «γνωρίζονταν, είχαν έλθει σε επαφή μέσω διαδικτύου και είχαν και οι δύο εκφράσει ενδιαφέρον για τις επιθέσεις σε σχολεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024