Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Βρέφος βρήκε την οικογένειά του πέντε μήνες μετά το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν – Βρέφος βρήκε την οικογένειά του πέντε μήνες μετά το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Παιδί και πατέρας χωρίστηκαν

Την οικογένειά του βρήκε ένα βρέφος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί προ πέντε μηνών, εν μέσω του χάους της εκκένωσης του αεροδρομίου της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.

Ο Σοχάιλ Αχμάντι εξαφανίστηκε στις 19 Αυγούστου. Ο πατέρας του Σοχάιλ, που τότε ήταν μόλις δύο μηνών, έδωσε το βρέφος σε έναν στρατιώτη ο οποίος επέβλεπε το πανικόβλητο πλήθος που είχε συρρεύσει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Παιδί και πατέρας χωρίστηκαν. Παρά τις πολλές προσπάθειες, ο Μίρζα Αλί Αχμάντι δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τον γιο του. Ένας οδηγός ταξί, ο Χάμιντ Σάφι, ήταν αυτός που βρήκε το μωρό να κλαίει, εγκαταλελειμμένο στο πάτωμα του αεροδρομίου.

Ο 29χρονος οδηγός αναζήτησε -χωρίς αποτέλεσμα- την οικογένεια του βρέφους και τελικά πήρε το μωρό στο σπίτι του, δίνοντάς του, μαζί με τη σύζυγό του, το όνομα Μοχάμαντ Άμπεντ. «Αν δεν είχαμε βρει την οικογένειά του, θα το προστατεύαμε και θα το μεγαλώναμε σαν δικό μας παιδί» διαβεβαίωσε ο Χάμιντ Σάφι.

Επί τρεις ημέρες ο πατέρας του μωρού αναζητούσε το παιδί του στο γεμάτο αεροδρόμιο. Απελπισμένος, ο πρώην εργαζόμενος στη φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας αναχώρησε για τις ΗΠΑ με τη γυναίκα και τα άλλα τέσσερα παιδιά τους.

«Σαν μητέρα του»

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η οικογένεια του Σοχάιλ μπόρεσε να εντοπίσει τα ίχνη του στην Καμπούλ, με τη βοήθεια της αστυνομίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το αγόρι παραδόθηκε στον παππού του, ένας δύσκολος αποχωρισμός για τους Σάφι και τις τρεις κόρες τους.

«Αισθανόμουν υπεύθυνη για αυτόν, σα να ήμουν μητέρα του», εξήγησε η 27χρονη Φατίμα Σάφι. «Συνήθιζε να ξυπνά συχνά τη νύκτα (…) Τώρα όταν ξυπνάω δεν είναι εκεί και κλαίω». Και ο σύζυγός της παραδέχθηκε ότι ήταν «δύσκολο» να δώσουν το μωρό στον παππού του.

Χθες Κυριακή ο παππούς του Σοχάιλ, ο Μίρζα Μοχάμεντ Κασέμι, κάλεσε την οικογένεια Σάφι στο σπίτι του στην Καμπούλ για να περάσουν λίγο χρόνο με το μωρό. «Τον φρόντιζαν πέντε μήνες και έχουν δεθεί μαζί του» σημείωσε.

Ο Κασέμι επίσης αναζητούσε τον εγγονό του και πλέον δηλώνει ενθουσιασμένος που ο Σοχάιλ θα πάει στις ΗΠΑ, αν και η διαδικασία ενδέχεται να είναι χρονοβόρα. «Ήταν δύσκολο για την κόρη μου. Έκλαιγε και δεν έτρωγε τίποτα» εξήγησε.

Μέχρι ο Σοχάιλ να πάει στις ΗΠΑ για να επανενωθεί με τους γονείς του, θα τον φροντίζει η θεία του. Χθες στο τηλέφωνο ο πατέρας του δεν έκρυβε τη χαρά του: «Ήμασταν τόσο θλιμμένοι αυτούς τους πέντε μήνες (…) Όμως όταν βρήκαμε το μωρό μας, χαρήκαμε που ο Θεός μας επέστρεψε το παιδί μας» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024