Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν αποκεφαλίζουν κούκλες στις βιτρίνες των καταστημάτων

Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν αποκεφαλίζουν κούκλες στις βιτρίνες των καταστημάτων

Η θέση της γυναίκας στο Αφγανιστάν δεν αξίζει τίποτε. Οι ταλιμπάν σκορπούν τον τρόμο στις γυναίκες που για αυτούς αξίζουν λιγότερο από ένα αδέσποτο σκυλί.

Η γυναίκα απαγορεύεται να κυκλοφορήσει μόνη στο δρόμο, απαγορεύεται να σπουδάσει και να μορφωθεί, απαγορεύεται να μιλήσει και να εκφέρει άποψη. Στο Αφγανιστάν, πέντε μήνες μετά την ανάληψη εκ νέου της εξουσίας από τους Ταλιμπάν οι γυναίκες ζουν ξανά τον απόλυτο φόβο.

Σοκ προκαλεί βίντεο με υπαλλήλους του υπουργείου για τη Διάδοση της Αρετής και την Πρόληψη του Κακού να «αποκεφαλίζουν» κούκλες στην επαρχία Χεράτ, στα δυτικά της χώρας, μπορεί να έχουν γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα αλλά αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν με την επικράτηση των Ταλιμπάν.


Το υπουργείο για τη Διάδοση της Αρετής και την Πρόληψη του Κακού, από τα νέα που ίδρυσε το καθεστώς έχε την ευθύνη εφαρμογής του ισλαμικού νόμου, ζήτησε από ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης γυναικείων ρούχων, να αφαιρέσουν τα κεφάλι από τις κούκλες στις βιτρίνες τους, προειδοποιώντας με σοβαρή τιμωρία όσους δεν υπακούσουν στις εντολές.

Απαγορεύονται οι αφίσες και οι φωτογραφίες

Παρά τις αντιδράσεις των εμπόρων οι «καρατομήσεις» στις βιτρίνες των καταστημάτων συνεχίζονται κανονικά, συνοδεία ενίοτε επιφωνημάτων και κραυγών των φανατικών ισλαμιστών.

Το νέο καθεστώς απαγόρευσε ανάρτηση αφισών και φωτογραφιών σε διαφημιστικά ταμπλό καταστημάτων και εμπορικών κέντρων στην Καμπούλ, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει καταστήματα καλλωπισμού με στόχο να σταματήσουν να λειτουργούν.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024