Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία - Πουλούσε μουσουλμάνες σε ψεύτικη δημοπρασία μέσω εφαρμογής

Ινδία – Πουλούσε μουσουλμάνες σε ψεύτικη δημοπρασία μέσω εφαρμογής

Οι γυναίκες που «τέθηκαν» προς πώληση ήταν επιφανείς μουσουλμάνες δημοσιογράφοι και ακτιβίστριες

Καταγγελίες για μια εφαρμογή, η οποία μοιράστηκε φωτογραφίες περισσότερων από 100 γυναικών λέγοντας πως ήταν για «πώληση», δέχτηκε η αστυνομία.

Ειδικότερα, έναν 21χρονο Ινδό συνέλαβε η αστυνομία της χώρας με την κατηγορία ότι ανέβασε σε εφαρμογή τις φωτογραφίες περισσότερων από 100 μουσουλμάνων γυναικών λέγοντας ότι είναι «προς πώληση».

Ο φοιτητής από τη νότια πόλης της Μπανγκαλόρ έκανε τις δημοπρασίες του στην εφαρμογή Bulli Bai, με την οποία πιστεύεται ότι συνδεόταν επιχειρηματικά.

Έκτοτε η εφαρμογή έκλεισε μετά τις αντιδράσεις.

Πολλές γυναίκες ένιωσαν τραυματισμένες και τρομοκρατημένες

Η δημοσιογράφος Ισμάτ Άρα, της οποίας το όνομα και η φωτογραφία εμφανίστηκαν στην εφαρμογή «Bulli Bai», σύμφωνα  με το BBC, υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία το Σαββατοκύριακο στο Δελχί. Αφορούσε άγνωστα άτομα και οι κατηγορίες περιλάμβαναν σεξουαλική παρενόχληση και προώθηση της εχθρότητας για λόγους θρησκείας.

«Είναι πολύ λυπηρό που ως μουσουλμάνα πρέπει να ξεκινάς τη νέα χρονιά με ένα αίσθημα φόβου και μίσους. Φυσικά είναι αυτονόητο ότι δεν είμαι μόνη μου στο στόχαστρο σε αυτή τη νέα έκδοση του Sully Deals. Ευτυχισμένο το νέο έτος»

Αυτά είναι τα λόγια της Ινδής δημοσιογράφου του «The Wire», Ίσματ Άρα (Ismat Ara), η φωτογραφία της οποίας έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή Bulli Bai που αναπτύχθηκε στο GitHub, την πλατφόρμα κοινής χρήσης λογισμικού της Microsoft, μαζί με τις φωτογραφίες περισσότερων από εκατό ακόμη θηλυκοτήτων.

Το στιγμιότυπο οθόνης που κοινοποίησε η δημοσιογράφος γράφει «Your Bully By The Day Is» και παρακάτω βρίσκεται μία φωτογραφία της, ενώ παρέχεται η δυνατότητα διαμοιρασμού της και σε άλλες πλατφόρμες.

Το στιγμιότυπο οθόνης που κοινοποίησε η δημοσιογράφος γράφει «Your Bully By The Day Is» και παρακάτω βρίσκεται μία φωτογραφία της, ενώ παρέχεται η δυνατότητα διαμοιρασμού της και σε άλλες πλατφόρμες.

Η αστυνομία στη Βομβάη κατέθεσε μια δεύτερη υπόθεση εναντίον πολλών χρηστών του Twitter και των προγραμματιστών της εφαρμογής με βάση μια καταγγελία μιας άλλης γυναίκας.

Πολλές από τις γυναίκες των οποίων οι φωτογραφίες ανέβηκαν στην εφαρμογή «Bulli Bai» ανέβασαν στο Twitter το Σαββατοκύριακο ότι ένιωσαν «τραυματισμένες» και «τρομοκρατημένες».

Τις περιγράφουν ως «προσφορές της ημέρας»

Τον Ιούλιο, μια εφαρμογή και ένας ιστότοπος που ονομάζεται «Sulli Deals» δημιούργησε προφίλ περισσότερων από 80 μουσουλμάνων γυναικών – χρησιμοποιώντας φωτογραφίες που ανέβασαν στο διαδίκτυο – και τις περιέγραφε ως «προσφορές της ημέρας».

Και στις δύο περιπτώσεις, δεν υπήρξε πραγματική πώληση ευτυχώς, αλλά σκοπός τους είναι η υποβάθμιση και η ταπείνωση των μουσουλμάνων γυναικών με την κοινοποίηση των προσωπικών τους εικόνων.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024