Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στη Θεσσαλονίκη - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός στη Θεσσαλονίκη – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Mε επίκεντρο τα 9 χλμ. ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν 2,7 Ρίχτερ, με το εστιακό του βάθος να εντοπίζεται στα 7,4 χλμ, με επίκεντρο τα 9 χλμ. ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι καθηγητές σεισμολογίας και γεωφυσικής του ΑΠΘ, αναφορικά με την δόνηση μεγέθους 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον Χορτιάτη, από το ίδιο ρήγμα που στις 28/12 είχε επιφέρει σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών.

«Δε μπορούμε να μιλήσουμε για ανησυχία. Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς και άρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Δεν υπάρχει και ένδειξη για κάτι μεγαλύτερο. Εάν συνέβαινε πρωινές ώρες, το πιθανότερο είναι να τον καταλάβαιναν ελάχιστοι. Επίσης δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τον μεγάλο σεισμό του 1978, καθώς το ρήγμα εκείνο απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά από το επίκεντρο του σημερινού σεισμού» τόνισε στην τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr, o καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδύλης.

Από την πλευρά του, ακόμη πιο καθησυχαστικός ήταν ο καθηγητής Γεωφυσικής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος.

«Το μέγεθος της ανησυχίας στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να είναι ανάλογο με αυτή που προκάλεσε η χθεσινή δόνηση. Εάν σας δείξω τον χάρτη, καθημερινά στον Ελλαδικό χώρο καταγράφονται δεκάδες τέτοιοι σεισμοί. Δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε» είπε ο ίδιος στο grtimes.gr.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024