Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ - Λάθος αντίληψη ότι έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω Όμικρον - Οδηγεί σε χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων

ΠΟΕΔΗΝ – Λάθος αντίληψη ότι έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω Όμικρον – Οδηγεί σε χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων

«Γιατί μεταφέρεται η εικόνα ότι δεν πιέζονται οι ΜΕΘ; Όταν είναι γεμάτα τα νοσοκομεία με περιστατικά κοροναϊού, αυτό είναι αναπόφευκτο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Καμπανάκι κινδύνου για σημάδια χαράρωσης απέναντι στον κοροναϊό κρούει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι είναι «λάθος» η αντίληψη πως, επειδή έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω της Όμικρον, «ξεμπερδεύουμε» με την πανδημία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει χαρακτηριστικά πως, «με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, οι ΜΕΘ δεν πιέζονται. Με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 692 κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού – καλυμμένες είναι οι 613, κενές οι 79.

Και υπογραμμίζει πως είναι «λάθος αντίληψη ότι έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω της μετάλαξης Όμικρον, ότι ξεμπερδεύουμε με τον κοροναϊό. Οδηγεί σε χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων προστασίας. Δεν μπορεί να λέγεται μια τέτοια άποψη με γεμάτα τα νοσοκομεία, κοσμοσυρροή στα ΤΕΠ κοροναϊού, υπερδιπλάσιες εισαγωγές και δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ», υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος.

«Σήμερα, μας έγιναν καταγγελίες για διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ και δεν το πιστεύαμε με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου. Ερευνήσετε την κατάσταση με τους διασωληνωμένους ασθενείς. Δεκάδες βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Πολλοί εξ αυτών επί ημέρες», προσθέτει και παραθέτει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

ΑΤΤΙΚΗ

Νίκαια: 8 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ. Σε κλινικές με άλλους 25 ασθενείς με κοροναϊό. Η κάλυψη γίνεται με δύο νοσηλευτές τη βάρδια σε κάθε κλινική.

Ερυθρός: 10 διασωληνωμένοι με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ, διασκορπισμένοι σε θαλάμους. Στελέχωση με δύο ή τρεις νοσηλευτές τη βάρδια.

Σισμανόγλειο: 3 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους κλινών κοροναϊού.

Θριάσιο: 4 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό σε θαλάμους.

Γεννηματάς: 3 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό σε θαλάμους.

Ευαγγελισμός: Τουλάχιστον 2 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΧΕΠΑ: 5 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους. Στελέχωση με δύο ή τρεις νοσηλευτές στη βάρδια.

Ιπποκράτειο: 7 διασωληνωμένοι σε χειρουργικές αίθουσες και 2 σε θαλάμους κλινών κοροναϊού.

«Υπάρχουν και πολλοί άλλοι, σε άλλα νοσοκομεία. Γιατί λοιπόν μεταφέρεται η εικόνα ότι δεν πιέζονται οι ΜΕΘ; Όταν είναι γεμάτα τα νοσοκομεία με περιστατικά κοροναϊού, αυτό είναι αναπόφευκτο», επισημαίνει καταλήγοντας ο κ. Γιαννάκος.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024