Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ματίνα Παγώνη – Να εμβολιάσουμε τα παιδιά για να είναι τα ίδια ασφαλή

Ματίνα Παγώνη – Να εμβολιάσουμε τα παιδιά για να είναι τα ίδια ασφαλή

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» για την πορεία της πανδημίας και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» για την πορεία της πανδημίας και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

«Τα παιδιά είναι για να είναι στο χώρο τους που λέγεται σχολείο ή πανεπιστήμιο, κανένας δεν διαφωνεί με αυτό» σημείωσε η κυρία Παγώνη, τονίζοντας ότι από την στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξουν και περισσότερα κρούσματα. «Έχουμε αποτελέσματα από Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο που έδειχναν ότι τα παιδιά τηρούσαν τα μέτρα ατομικής προστασίας» συμπλήρωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Και στο σχολείο να μην πάνε, δεν πρόκειται να μείνουν για 24 ώρες το 24ωρο στο σπίτι. Οπότε είναι καλύτερα να βρίσκονται σε συγκεκριμένο περιβάλλον, με συγκεκριμένες επαφές, αυξημένα τεστ και καλύτερη ιχνηλάτηση» πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

Self test και παραλλαγή

«Τα self tests ανιχνεύουν τη νέα μετάλλαξη, αλλά δεν την ανιχνεύουν εγκαίρως» υπογράμμισε η κυρία Παγώνη, τονίζοντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει πιο ελαφριά συμπτώματα στις νεαρές ηλικίες.

«Οι μητέρες δεν θα πρέπει να φοβηθούν να εμβολιάσουν τα παιδιά, γιατί οι μελέτες που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι είναι ασφαλή. Πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά για να είναι ασφαλή τα ίδια, όχι για να μην μεταδώσουν τον ιό στους μεγαλύτερους» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Απαράδεκτη η καραντίνα

Τέλος, για την πενθήμερη καραντίνα στους υγειονομικούς, η κυρία Παγώνη επανέλαβε ότι είναι «απαράδεκτη» η σχετική απόφαση και πως δεν θα επιστρέψει κανείς την 6η μέρα αν δεν αισθάνεται καλά στην υγεία του, ακόμα και αν έχει αρνητικό τεστ. «Δεν μπορεί να αντέξει να δουλέψει ένας υγειονομικός την 6η μέρα» ξεκαθάρισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ για το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης του κύματος της πανδημίας επανέλανε ότι μέχρι τις 20-22 του μηνός θα γίνει η κορύφωση και μετά θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση.

«Προς το τέλος Ιανουαρίου θα αρχίσουν να μειώνονται οι δείκτες των κρουσμάτων» πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη, συμπληρώνοντας ότι οι γιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν κυρίως ασθενείς με τη μετάλλαξη Δέλτα και όχι την Όμικρον.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024