Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανικά ΜΜΕ – Όταν η πανδημία διχάζει την ελληνική Εκκλησία

Γερμανικά ΜΜΕ – Όταν η πανδημία διχάζει την ελληνική Εκκλησία

Ο διχασμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με αφορμή και τον θάνατο του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, στο ζήτημα της πανδημίας απασχολεί τον γερμανικό τύπο

Με αφορμή τον θάνατο, από κοροναϊό, του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος είχε ταχθεί εναντίον του εμβολιασμού, το δημοσιογραφικό δίκτυο RND εστιάζει στον διχασμό που επικρατεί στην ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στο ζήτημα της πανδημίας.

Για τον Κοσμά αναφέρει ότι «από τον άμβωνα απηύθυνε φιλιππικούς για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την καμπάνια εμβολιασμού. Εκήρυττε ότι είναι ‘άπιστος’ όποιος φοβάται, λόγω πανδημίας, να μπει σε έναν γεμάτο ναό. (…) Τα κηρύγματα προκάλεσαν την επίπληξη της Ιεράς Συνόδου, του ανωτάτου οργάνου διοίκησης της Εκκλησίας. Αλλά ούτε αυτό κατάφερε να μεταπείσει τον μητροπολίτη Κοσμά. Δεν τον μετέπεισε ούτε ο θάνατος της αδερφής του από κοροναϊό, τον Δεκέμβριο. Όπως και ο ίδιος, ούτε εκείνη είχε εμβολιαστεί».

Σε μία γενικότερη παρατήρηση ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα Γκερτ Χέλερ σημειώνει ότι «δεν συμφιλιώνονται οι απόκοσμοι αρνητές του κοροναϊού, που ζουν σε πνευματικό μεσαίωνα, με τους προοδευτικούς ιερωμένους, οι οποίοι δεν πιστεύουν μόνο στον Θεό, αλλά και στην Επιστήμη. Προπύργιο των αρνητών είναι το Άγιο Όρος, όπου το ποσοστό εμβολιασμού εκτιμάται ότι δεν ξεπερνά το 40%. Πνευματικός πατέρας των αρνητών της πανδημίας στην Ελλάδα θεωρείται ο ιερομόναχος Ευθύμιος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πριν ακόμη από την ανατολή του ηλίου οι πιστοί σχηματίζουν ουρές μπροστά στο μοναστικό κελί του για να εξομολογηθούν και να δεχθούν την ευλογία του. Σύμφωνα με την ‘Καθημερινή’ ο ιερομόναχος ενημερώνει και τηλεφωνικά ή μέσω Ίντερνετ τους πιστούς εκείνους, που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν το κουραστικό ταξίδι με προορισμό το Άγιον Όρος, για τους κινδύνους του εμβολιασμού».

Φαίνεται ότι κάθε μητροπολίτης ακολουθεί τη δική του γραμμή, καθώς, όπως σημειώνει το δίκτυο RND, «ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος εμβολιάστηκε επιδεικτικά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, μόλις έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια. Άλλοι ιερωμένοι θεωρούν τα εμβόλια όργανα του σατανά. Ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ φαντασιώνεται ότι τα εμβόλια ‘παράγονται από νεκρά έμβρυα μετά την άμβλωση’ και μεταμορφώνουν τους ανθρώπους σε ρομπότ. Το καλύτερη φάρμακο για τον κοροναϊό, υποστηρίζει ο μητροπολίτης, δεν είναι το εμβόλιο, αλλά η θεία κοινωνία».

Πηγή Deutsche Welle

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024