Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόκοβιτς -  Την Δευτέρα η απόφαση για το αν θα συμμετέχει ή όχι στο τουρνουά της Αυστραλίας

Τζόκοβιτς – Την Δευτέρα η απόφαση για το αν θα συμμετέχει ή όχι στο τουρνουά της Αυστραλίας

Το μήνυμα -όλο νόημα- που του έστειλε ο Ναδάλ

Παραμονή ή απέλαση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία και κατ’ επέκταση από το αυστραλιανό τουρνουά τένις;

Αυτή είναι η ερώτηση που απασχολεί τις τελευταίως ώρες τον πλανήτη (!) αφού οι αντιδράσεις για την «ομηρία» του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλά μέρη του κόσμου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού και παρότι είχε εξασφαλίσει άδεια για να μεταβεί στην Αυστραλία, η βίζα του ακυρώθηκε. Ο ίδιος βρίσκεται κλεισμένος σε ξενοδοχεία μεταναστών, περιμένοντας την εξέταση της έφεσής του υπό άθλιες συνθήκες, με την απέλαση να θεωρείται πιθανή.

Τελευταία εξέλιξη στο σήριαλ που παρακολουθούμε από την αρχές της εβδομάδας η απάντηση της υπουργού Εσωτερικών της Αυστραλίας στον πατέρα του Τζόκοβιτς για τα λέγομενά του   περί «αιχμαλωσίας» του Σέρβου τενίστα στη χώρα.

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία και είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το αποφασίσει. Η Συνοριακή Δύναμη σίγουρα θα το διευκολύνει αυτό».

Παραμένει στο ξενοδοχείο με τους μετανάστες

ο ξενοδοχείο όπου μένει ο Σέρβος τενίστας

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης εξέτασε την έφεση κατά της ακύρωσης της βίζας του και θα ανακοινώσει την απόφασή του τη Δευτέρα.

Ως τότε, ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος και υπό φύλαξη στο ξενοδοχείο όπου η κυβέρνηση συγκεντρώνει πρόσφυγες, μετανάστες και όσους έχουν κάνει έφεση για παρόμοιες υποθέσεις με αυτή του Σέρβου.

Κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου ως και τρία χρόνια

Μάλιστα, λόγω των παρατυπιών, η νομοθεσία αναφέρει πως όχι μόνο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να πάρει την έγκριση και να μπει στη χώρα, αλλά κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για τρία χρόνια.

Σενάριο που ακούγεται τραβηγμένο, όμως αυτό προβλέπει η νομοθεσία και με τα όσα έχουν προηγηθεί (με τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου) τίποτα δεν αποκλείεται.

Υποστηρικτές του, έξω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου

Από τη στιγμή που μαθεύτηκε το ξενοδοχείο που μένει ο Τζόκοβιτς αρκετοί υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν ανεμίζοντας σέρβικες σημαίες.

Η.. σύζυγός του και οι συστάσεις της για… αγάπη

Η σύζυγος του «Νόλε», η όμορφη Γελένα, όπως την αποκαλούν  πήρε θέση μέσα από τα social media και με μία ανάρτηση της, ευχαρίστησε όλους όσοι «φώναξαν» και συνεχίζουν να το κάνουν υπέρ του Τζόκοβιτς.

Αναλυτικά: «Είναι Χριστούγεννα για εμάς, όλες μου οι ευχές είναι όλοι να είναι υγιείς, χαρούμενοι, ασφαλείς και με τις οικογένειές τους. Θα θέλαμε και εμείς να είμαστε όλοι μαζί σήμερα αλλά η παρηγοριά μου είναι ότι τουλάχιστον είμαστε όλοι ασφαλείς. Και όλοι θα μάθουμε από αυτή την εμπειρία» έγραψε αρχικά η σύζυγος του Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Σας ευχαριστώ όλους από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιήσατε τη φωνή σας για να στείλετε αγάπη στον σύζυγό μου. Παίρνω μια βαθιά ανάσα για να ηρεμήσω και να αναζητήσω την ευγνωμοσύνη (και την κατανόηση) σε αυτή τη στιγμή για ό,τι συμβαίνει» συνεχίζει η Γελένα Τζόκοβιτς και καταλήγει:

«Ο μόνος νόμος που θα πρέπει να σεβόμαστε μπροστά σε κάθε σύνορο είναι η αγάπη και ο σεβασμός για τους ανθρώπους. Η αγάπη και η συγχώρεση δεν είναι ποτέ λάθος αλλά μια πανίσχυρη δύναμη. Σας ευχαριστώ».

Τον στηρίζει ο Πατριάρχης Σερβίας

Όπως γράφει ο πατριάρχης στις φωτογραφίες που δημοσίευσε με τον κορυφαίο τενίστα: «Αγαπητέ Νόλε, Από τα προβλήματα και τους πειρασμούς που περνάς ανήμερα των Χριστουγέννων, μία ημέρα χαράς, μόνο μία μικρή σκιά θα μείνει αύριο. Ο Θεός είναι μεγάλος και το ξέρεις γιατί μεγάλωσες υπό τους ήχους των καμπανών του κληροδοτήματος των Νέμανιτς. Εκατομμύρια ορθόδοξοι Σέρβοι προσεύχονται για σένα, όπως και εμείς. Είθε η άφθαρτη ζεστασιά και αγάπη του σπηλαίου της Βηθλεέμ να ζεστάνει και να δυναμώσει την καρδιά και την ψυχή σου.

Ξεκάθαρος ο Ναδάλ – Το μήνυμα που του έστειλε

Μήνυμα για την υπόθεση του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς έστειλε ο Ράφαελ Ναδάλ αμφισβητώντας ανοιχτά την επιλογή του να μην εμβολιαστεί.

Μετά τον αγώνα του για τον δεύτερο γύρο στο όπεν της Μελβούρνης, ο Ισπανός τενίστας ανέφερε πως ο Τζόκοβιτς «αν ήθελε, θα μπορούσε να παίξει χωρίς προβλήματα στην Μελβούρνη».

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό. Δεν έχω όλη την εικόνα για να έχω ξεκάθαρη άποψη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πολύς κόσμος υποφέρει τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι λογικό ο κόσμος εδώ στην Αυστραλία να έχει ενοχληθεί γιατί έχει περάσει πολλά και σκληρά lockdown. Κάποιοι δεν μπορούν καν να ταξιδέψουν στην Μελβούρνη από τη χώρα. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό και να εμβολιαστούμε. Αρκετά υπέφερε ο κόσμος. Πέρασα κοροναϊό και έχω εμβολιαστεί δύο φορές. Αν το κάνεις, δεν θα έχεις πρόβλημα να αγωνιστείς εδώ. Είναι ξεκάθαρο» είπε αρχικά ο Ναδάλ.

Ο Νόβακ αν ήθελε θα έπαιζε στην Αυστραλία χωρίς προβλήματα, είπε με νόημα ο Ναδάλ

«Ο κόσμος έχει υποφέρει αρκετά για να μην τηρούμε εμείς τους κανόνες. Ο καθένας κάνει την επιλογή του και ότι νομίζει καλύτερο γι’ αυτόν. Αλλά υπάρχουν κανόνες και αν δεν τους ακολουθείς πρέπει να υποστείς τις συνέπειες αν δε θες να εμβολιαστείς. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Ο Νόβακ αν ήθελε θα έπαιζε στην Αυστραλία χωρίς προβλήματα. Επέλεξε τον δικό του δρόμο και όλοι έχουν αυτό το δικαίωμα. Υπάρχουν όμως και επιπτώσεις. Νιώθω άσχημα πάντως για ότι τραβάει. Ήξερε την κατάσταση μήνες πριν όμως οπότε ήταν επιλογή του» πρόσθεσε ο θρύλος του τένις που ξεκάθαρα έδειξε πως δεν εγκρίνει την τον τρόπο που κινήθηκε ο Τζόκοβιτς για να μπει στην χώρα.

Και λίγο… τένις

Ο Σέρβος τενίστας έφτασε στο νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης όταν, έπειτα από ένα εκπληκτικό σερί 42 νικών το 2011, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Γουίμπλεντον. Το 2008 κατέκτησε το πρώτο Γκραντ Σλαμ της καριέρας του, το Αυστραλιανό Όπεν και έγινε ο πρώτος Σέρβος που κατάφερε κάτι τέτοιο.

Την επιτυχία αυτή επανέλαβε το 2011, το 2012, το 2013, το 2015 το 2016 το 2019 και το 2020 καθώς και το 2021.

Έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής παίκτης στην ιστορία με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις του Αυστραλιανού Όπεν. Είναι, επίσης, ο μοναδικός παίκτης που έχει καταφέρει να κερδίσει και τους εννέα τίτλους του ATP World Tour Masters 1000 και ο πρώτος επαγγελματίας που έχει τουλάχιστον 2 κατακτήσεις στα Grand Slam, και μόλις ο τρίτος στην ιστορία του αθλήματος. Κατέκτησε επίσης, το US Open το 2011, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του ως νούμερο 1 στο ταμπλό ενός Γκραντ Σλαμ και το 2014 τον τίτλο στο Γουίμπλεντον.

Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο για τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008 και το Ντέιβις Καπ για λογαριασμό της Σερβίας, το 2010. Συνολικά, έχει κερδίσει 84 τίτλους στα μονά και έναν στα διπλά.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024