Ο κ. Μπουλμπασάκος αποκάλυψε ότι «αυτή την στιγμή ο Ευαγγελισμός βρίσκεται σε νούμερα τα οποία προσεγγίζουν αυτά του προηγούμενου κύματος. Στη σημερινή εφημερία θα τα περάσουμε.»

Καμπανάκι για τις αντοχές του ΕΣΥ, χτύπησε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό».

Όπως τόνισε, οι υγειονομικοί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, είναι «αποδεκατισμένοι» από τον κοροναϊό, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει τώρα στη μάχη έναντι της Covid-19 τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια καθώς και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Θα γονατίσει το ΕΣΥ

«Με τον τρόπο που επιλέγει η κυβέρνηση να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν μας βοηθάει ουσιαστικά. Δεν μπορούν οι ιδιώτες συνάδελφοι, με μειωμένο μάλιστα ωράριο, να έρθουν σ’ ένα νοσοκομειακό περιβάλλον και να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Είναι χρήσιμοι κάπου αλλού, όπως στα εμβολιαστικά κέντρα και στην πρωτοβάθμια φροντίδα, που είναι άλλωστε μία δουλειά που την κάνουν καθημερινά και την ξέρουν καλά», σχολίασε αναφορικά με την επίταξη ιδιωτών ιατρών στις κόκκινες επιδημιολογικά περιοχές ο κ. Μπουλμπασάκος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, «εμείς περιμένουμε από την κυβέρνηση, σε αυτό το επίπεδο, να βάλει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, με τα μεγάλα θεραπευτήρια και άξιους συναδέλφους, στην αντιμετώπιση του Covid-19. Όχι φυσικά, όπως έγινε στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας όπου ο ιδιωτικός τομέας διέθεσε συνολικά 200 δωμάτια προκειμένου να πηγαίνουν από τα δημόσια νοσοκομεία, τα περιστατικά Covid-19, για αποθεραπεία. Αυτό ήταν απαράδεκτο και δεν πιστεύω να ξανασυμβεί και τώρα. Και τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν έχουν μπει στην αντιμετώπιση του κοροναϊού. Θα γονατίσει το ΕΣΥ».

«Στη σημερινή εφημερία στον Ευαγγελισμό θα περάσουμε τα νούμερα του προηγούμενου κύματος»

Μιλώντας για την μεγάλη πίεση που υφίστανται τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Μπουλμπασάκος αποκάλυψε ότι «αυτή την στιγμή ο Ευαγγελισμός βρίσκεται σε νούμερα τα οποία προσεγγίζουν αυτά του προηγούμενου κύματος. Στη σημερινή εφημερία θα τα περάσουμε. Έχουμε 160 κοινές νοσηλείες Covid-19 από τις 180 θέσεις που διαθέτει και έχει και όλα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ Covid-19 κατειλημμένα. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε και στην καθημερινή εφημερία».

Αναφορικά με το γεγονός ότι συνολικά 2.500 υγειονομικοί απέχουν από το ΕΣΥ λόγω κοροναϊού (αναστολές και νόσηση) ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής είπε ότι αυτή την στιγμή στον «Ευαγγελισμό» είναι πάνω από 150 υγειονομικοί που νοσούν και άλλοι τόσοι είναι τόσοι στον Γενικό Κρατικό.

«Σιγά – σιγά οι αριθμοί αυτοί αγγίζουν το 4% σε επίπεδο χώρας. Είναι μεγάλα τα νούμερα και μαζί με την κόπωση των δύο χρόνων και αντιλαμβάνεστε τι μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί ώστε να αντιμετωπίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αυτό το κύμα της πανδημίας», είπε, σύμφωνα με την ertnews.gr.

Όπως διευκρίνισε, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται πλέον ξεκάθαρα ανεμβολίαστοι πολίτες, καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί. «Η χώρα μας ακόμα υπολείπεται στον εμβολιασμό σε σχέση με άλλες χώρες».

Αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή εργασίας λόγω της άρνησης τους να εμβολιαστούν ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι δεν νοείται υγειονομικός να μην ακολουθεί μια σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αφορά τον εμβολιασμό για τον κοροναϊό. «Είμαστε υγειονομικοί και πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κόσμος και η κοινωνία έχει περισσότερες απαιτήσεις από εμάς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr