Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Σημαία», αλλά και αληθινός οπαδός ο Σεραφείδης...

«Σημαία», αλλά και αληθινός οπαδός ο Σεραφείδης…

Ο Σεραφείδης ανήκει σε μια κατηγορία ποδοσφαιριστών που δεν υπάρχουν πια

Ο θάνατος του Στέλιου Σεραφείδη σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ και όχι μόνο. Οποιος είχε την τύχη να τον γνωρίσει μιλάει για έναν ανιδιοτελή άνθρωπο, ερωτευμένο με την ΑΕΚ, της οποίας υπήρξε βασικός τερματοφύλακας για σχεδόν είκοσι χρόνια, αρχηγός, αλλά και φανατικός οπαδός. Από το 1972 που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, τον Σεραφείδη τον έβλεπες παντού όπου η ΑΕΚ αγωνιζόταν. Κι όχι μόνο στα γήπεδα του ποδοσφαίρου.

Χρωστάει

Ο Σεραφείδης ανήκει σε μια κατηγορία ποδοσφαιριστών που δεν υπάρχουν πια. Αγωνίστηκε είκοσι χρόνια στην ΑΕΚ, δεν θέλησε ποτέ του διοικητικές θέσεις, ισχυριζόταν πάντα ότι αυτός χρωστάει στην ΑΕΚ και ότι η ομάδα δεν του χρωστάει τίποτα. Στο βίντεο που η ΑΕΚ ανάρτησε για να τιμήσει τη μνήμη του ακούγεται να λέει πως η τελευταία του επιθυμία ήταν να προλάβει να μπει στο νέο γήπεδο της ομάδας: το λέει σαν παιδάκι – ένα παιδάκι που διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του. Ο Ντέμης Νικολαΐδης, που είναι άνθρωπος με ανάλογη νοοτροπία με τον Σεραφείδη, είπε πως ο εκλιπών δεν ήταν μόνο ό,τι πιο ΑΕΚ υπήρξε, αλλά εκπροσωπούσε και την έννοια της αγάπης ενός ανθρώπου σε μία ομάδα. Νομίζω ότι ως επικήδειος είναι εξαιρετικός. Ας είναι ελαφρύ το χώμα…

Αναβολές

Δύο μόνο ματς στη Σούπερ Λίγκα δεν θα γίνουν τελικά σήμερα. Αναβλήθηκαν το Ατρόμητος – Βόλος και το ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός, διότι ο Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός είχαν πάνω από δέκα παίκτες με προβλήματα. Αν δεν αναβλήθηκαν (τουλάχιστον για την ώρα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…) το ματς του Αρη με τον Παναθηναϊκό (που είναι προγραμματισμένο να γίνει απόψε στις 21.30 στη Λεωφόρο) και το Απόλλωνας – Ολυμπιακός (που ελπίζουμε να γίνει στις 19.30 στη Ριζούπολη, όπως προβλέπεται) το χρωστάμε λίγο και στην εντιμότητα του Αρη και του Απόλλωνα. Ο Αρης έχει 6 παίκτες σε καραντίνα και ο Απόλλωνας άλλους τόσους. Αν είχαν 8 τα ματς δεν θα γίνονταν. Προφανώς οι δύο ομάδες προτίμησαν να αγωνιστούν. Το λέω διότι το να κολλήσει κάποιος τον ιό είναι πλέον πανεύκολο. Σε λίγο όποιος δεν έχει κολλήσει θα αισθάνεται μειονεκτικά…

Πολλά

Ο Αρης θα αγωνιστεί εναντίον του ΠΑΟ χωρίς τους Φαμπιάνο, Μαντσίνι, Γκαρσία, Γκάμα, Ματίγια, αλλά και χωρίς τον Καμαρά που βρίσκεται με την εθνική του ομάδα στο Καμερούν για να αγωνιστεί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο Απόλλωνας έχει δει ήδη τρία παιχνίδια του να αναβάλλονται: στη Ριζούπολη ταλαιπωρούνται από τον κορωνοϊό πριν ξεκινήσει η έξαρση. Ολα αυτά σημαίνουν ότι ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις δυσκολίες των αντιπάλων τους και να κερδίσουν κι αυτό το πρέπει δεν είναι ποτέ εύκολο να το διαχειριστεί ομάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟ έχει κι αυτός απουσίες εξαιτίας του ιού και ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πέντε παίκτες που βρίσκονται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής (Αγκιμπού Καμαρά, Κουντέ, Σισέ, Ονιεκούρου και Γκάρι Ροντρίγκες). Αλλά τα προβλήματα του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού μοιάζουν μικρότερα από αυτά των άλλων δύο: η υποχρέωση της νίκης είναι δική τους.

Ανησυχητικά

Μακάρι οι δυσκολίες με την επέλαση της Ομικρον να αποδειχθούν διαχειρίσιμες και να μην έχουμε άλλες αναβολές παιχνιδιών προσεχώς. Ο πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος εξέφρασε χθες την αισιοδοξία του ότι καμία αναβολή αγωνιστικής δεν θα υπάρξει τελικά. Αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι κομμάτι ανησυχητικά: όπου ένα κρούσμα εμφανίζεται, ακολουθούν κι άλλα πολλά. Παράδειγμα διασποράς του ιού αποτελεί αυτό που συμβαίνει με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Είχε δύο κρούσματα την παραμονή των Χριστουγέννων. Εγιναν τέσσερα την επομένη στις 26 Δεκεμβρίου. Χθες στον Ολυμπιακό τα κρούσματα έφτασαν αισίως τα δώδεκα! Κανείς δεν έχει κάτι σοβαρό – και ευτυχώς. Αλλά κάθε μέρα εμφανίζεται και κάποιος που κόλλησε, μολονότι μάλιστα έχουν σταματήσει οι προπονήσεις.

Σούπερ Λίγκα 2

Φυσικά τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στη Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί να συγκριθεί με όσα γίνονται στη Σούπερ Λίγκα 2. Στο δεύτερο επαγγελματικό μας πρωτάθλημα αναβλήθηκαν όλα τα ματς (!) εκτός από ένα: ο πρωτοπόρος του Νοτίου Ομίλου Λεβαδειακός θα αγωνιστεί με την Επισκοπή. Ολες οι άλλες ομάδες μετράνε κρούσματα! Σε κάποιες μάλιστα υπάρχουν πάνω από είκοσι. Ρώτησα έναν από τους παράγοντες της κατηγορίας πώς έγινε αυτό, ενώ πέρυσι στη Σούπερ Λίγκα 2 δεν υπήρχε αντίστοιχο πρόβλημα. «Η γιαγιά μου έλεγε να μην πηγαίνεις στον γιατρό γιατί κάτι θα σου βρει» ήταν η απάντηση του σοφού ανθρώπου και πριν ζητήσω να μου εξηγήσει τον χρησμό πρόσθεσε πως «οι ομάδες έπαθαν ό,τι έπαθαν γιατί βρήκαν λεφτά για να κάνουν όλοι τεστ». «Οταν λεφτά δεν υπήρχαν, δεν είχαμε προβλήματα» μου είπε. Παρατήρησα ότι «τελικά τα λεφτά, όχι μόνο δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά φέρνουν και μπελάδες». Συμφώνησε. Πάντως μιλάμε για παίκτες που περνάνε την καραντίνα τους χωρίς πρόβλημα: το είδαμε και χθες στο ΠΑΣ – Ιωνικός. Στην ενδεκάδα του γηπεδούχου βρέθηκαν πέντε παίκτες που πέντε μέρες πριν δεν θα αγωνίζονταν. Ο Ιωνικός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Αλλά ο ΠΑΣ που είναι καλύτερη ομάδα, κέρδισε με 1-0.

Διαιτητές

Για την ώρα δεν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων μεταξύ των ελλήνων διαιτητών: η σπάνια αυτή ράτσα είναι ανθεκτική – είναι μαθαίνω και όλοι εμβολιασμένοι και μπράβο τους. Το μόνο πρόβλημα των διαιτητών μας είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Χθες στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Αγγλος ζήτησε από τους διαιτητές να μην τον ζαλίζουν με ερωτήσεις για το γιατί δεν τους δίνει ματς και τους προειδοποίησε πως όποιος τολμήσει να τον ξαναενοχλήσει θα μείνει εκτός αγώνων για δύο αγωνιστικές μόνο για την απορία που εξέφρασε. Το ότι ο Κλάτενμπεργκ τους βλέπει όλους από πολύ ψηλά είναι γνωστό: απλά το υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία.

Εμφύλιος

Αν κάτι δίκαιο υπάρχει στην περιπέτεια του ποδοσφαίρου με τον Covid-19 είναι ότι αυτός δεν κάνει διακρίσεις: δημιουργεί τα ίδια προβλήματα σε πλούσιους και φτωχούς. Για παράδειγμα, εξαιτίας του ζορίζονται η ταπεινή Καλαμάτα (που έχει καμιά εικοσαριά κρούσματα) αλλά και η Μπάγερν Μονάχου που (μολονότι δεν αγωνίζεται εξαιτίας της διακοπής της Μπουντεσλίγκα) έχει εκτός προπονήσεων οκτώ παίκτες! Φυσικά μοιάζει εκτός λογικής ότι με παγκόσμια έξαρση της πανδημίας θα ξεκινήσει τελικά κανονικά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό, μια εξήγηση την έδωσε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (CAF) Πατρίς Μοτσέπε. «Στο Καμερούν στο οποίο θα γίνουν οι αγώνες υπάρχει έξαρση χολέρας, ο Covid-19 δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα» είπε. Να προσθέσω ότι η κατά τα άλλα συμπαθέστατη αφρικανική χώρα ταλαιπωρείται και από έναν εμφύλιο. Περιορισμένης έκτασης, όπως λένε αυτοί που ξέρουν…

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024