Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Σε καραντίνα 1,2 εκατ. Κινέζοι μετά τον εντοπισμό... τριών κρουσμάτων

Κοροναϊός – Σε καραντίνα 1,2 εκατ. Κινέζοι μετά τον εντοπισμό… τριών κρουσμάτων

Σε όλη τη Γιουζού «θα τοποθετηθούν οδοφράγματα προκειμένου να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα πρόληψης», ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης στον λογαριασμό της στο Weibo

Η Κίνα έθεσε σε lockdown ακόμη ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε πόλη στο κεντρικό τμήμα της χώρας μετά τον εντοπισμό τριών ασυμπτωματικών κρουσμάτων covid-19.

Από την αρχή της πανδημίας του κοροναϊού οι κινεζικές αρχές έχουν υιοθετήσει μια πολιτική «μηδενικής covid» με στόχο να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η εμφάνιση νέων κρουσμάτων.

Η πόλη Γιουζού, που βρίσκεται στην επαρχία Χενάν, περίπου 800 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου, ανακοίνωσε χθες στο 1,2 εκατομμύριο κατοίκους της ότι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Το μέτρο, η χρονική διάρκεια του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί, ελήφθη μετά τον εντοπισμό… τριών ασυμπτωματικών κρουσμάτων covid-19.

Σε όλη τη Γιουζού «θα τοποθετηθούν οδοφράγματα προκειμένου να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα πρόληψης», ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης στον λογαριασμό της στο Weibo.

Πλέον απαγορεύεται στους κατοίκους της πόλης να εξέρχονται από αυτή, εκτός κι αν έχουν λάβει σχετική άδεια.

175 νέα κρούσματα

Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα 175 νέα κρούσματα covid-19, εκ των οποίων τα 95 στην πόλη Σιάν, οι 13 εκατομμύρια κάτοικοι της οποίας βρίσκονται σε lockdown εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες. Πρόκειται για το πιο αυστηρό lockdown που έχει εφαρμοστεί στην Κίνα μετά από αυτό στην Ουχάν, την πόλη όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός.

Η Σιάν είναι γνωστή για τον περίφημο θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα, ο οποίος βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας. Σε αυτή έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 1.600 κρούσματα covid-19 από τις 9 Δεκεμβρίου.

Η Κίνα έχει εξαλείψει στην πράξη την επιδημία στο έδαφός της από την άνοιξη του 2020, χάρη σε μακροχρόνιες υποχρεωτικές καραντίνες κατά την άφιξη επισκεπτών, στοχευμένα lockdows, μαζικά διαγνωστικά τεστ, εφαρμογές στα κινητά για την παρακολούθηση των μετακινήσεων και δραστικό περιορισμό των διεθνών πτήσεων.

Ωστόσο συνεχίζει να αντιμετωπίζει τακτικά μικρές σποραδικές εστίες, που εν γένει περιορίζονται μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024