Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα - Η στιγμή που η μάνα συναντά τον γιο της που είχε απαχθεί πριν 33 χρόνια - Συγκλονιστικό στιγμιότυπο

Κίνα – Η στιγμή που η μάνα συναντά τον γιο της που είχε απαχθεί πριν 33 χρόνια – Συγκλονιστικό στιγμιότυπο

Από τότε που απήχθη, το αγοράκι ζωγράφιζε το σπίτι του τουλάχιστον μία φορά τη μέρα για κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση στο μυαλό του.

Σαν  παραμύθι μοιάζει η ιστορία ενός 37χρονου άνδρα από τη Χενάν της βορειοκεντρικής Κίνας, ο οποίος ξαναβρήκε τη μητέρα του 33 χρόνια μετά από την απαγωγή του με τη βοήθεια ενός σκίτσου που ζωγράφισε από μνήμης.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Λι Τζινγουέι που σήμερα είναι παντρεμένος και έχει και παιδιά, απήχθη όταν ήταν μόλις 4 ετών από μια συμμορία παράνομης διακίνησης και εμπορίας παιδιών. Μετά την αρπαγή του, μεγάλωσε στη Χενάν, αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαψε να νοσταλγεί το σπίτι του και «πέρασε αμέτρητες νύχτες λαχταρώντας» να ξαναβρεθεί σε αυτό.

Συγκεκριμένα, απήχθη το 1989 από το χωριό του και πουλήθηκε σε μια οικογένεια στο Λανκάο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Από μικρό, το αγοράκι ζωγράφιζε το σπίτι του τουλάχιστον μία φορά τη μέρα για κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση στο μυαλό του.

Το σκίτσο

Όταν έμαθε για άλλες περιπτώσεις παιδιών που κατάφεραν να ξαναβρούν την οικογένειά τους, αποφάσισε να ζωγραφίσει από μνήμης έναν χάρτη του χωριού όπου γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Οι λεπτομέρειες του χάρτη που σχεδίασε ο 37χρονος και στη συνέχεια πόσταρε στην εφαρμογή Douyin, εντυπωσίασαν πολύ κόσμο, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη πόσο μικρό ήταν το αγοράκι όταν η συμμορία το άρπαξε και το πούλησε σε μια άλλη οικογένεια. Το σκίτσο ήταν τόσο ακριβές που η αστυνομία κατάφερε να το αντιστοιχίσει με το Ζαοτόνγκ, ένα ορεινό χωριό στα βουνά της Γιουνάν, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα.

Η στιγμή της επανένωσης

Μετά από διενέργεια εξετάσεων DNA επιβεβαιώθηκε ότι ο Τζινγουέι ήταν ο αγνοούμενος γιος μιας κατοίκου του χωριού. Μάνα και παιδί ξανασυναντήθηκαν μετά από 3 ολόκληρες δεκαετίες την Πρωτοχρονιά, και το συγκλονιστικό στιγμιότυπο της επανένωσης των συγγενών καταγράφηκε από κάμερες, με το βίντεο να γίνεται viral.

Πολλά παιδιά στην Κίνα που απήχθησαν μικρά και μαθαίνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους ότι οι γονείς τους τα αγόρασαν αποφασίζουν τελικά να μην ακολουθήσουν τη νομική οδό, καθώς με τα χρόνια έχουν αγαπήσει τους ανθρώπους που τα μεγάλωσαν.

Ο Τζινγουέι, δήλωσε ότι η οικογένεια που τον μεγάλωσε τον δίδαξε αρχές και ανθρωπιά. «Έτσι κατάφερα να σπουδάσω και να αναπτύξω τις δεξιότητές μου», είπε σε τοπικό μέσο.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024