Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολοράντο - Δύο άνθρωποι αγνοούνται από την καταστροφική πυρκαγιά

Κολοράντο – Δύο άνθρωποι αγνοούνται από την καταστροφική πυρκαγιά

Οι αρχές είχαν πει ότι δεν υπήρχαν αναφορές για θύματα μετά τη σπάνια αστική πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη στο βόρεια περίχωρα της μητροπολιτικής περιοχής του Ντένβερ.

Δύο άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται, μετά την τεράστια πυρκαγιά που σάρωσε δύο πόλεις στην κομητεία Μπόλντερ, στο Κολοράντο, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταστραφούν σχεδόν 1000 σπίτια, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

Ένας από τους τρεις ανθρώπους, που θεωρούνταν αγνοούμενοι το Σάββατο, εντοπίστηκε, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπόλντερ Τζο Πέλι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σήμερα.

«Πρώτη και σημαντικότερη μέριμνά μας οι ζωές, εντοπίσαμε τον ένα και τώρα έχουμε δύο (αγνοούμενους)», είπε.

Οι πρώτες αναφορές

Οι αρχές είχαν πει ότι δεν υπήρχαν αναφορές για θύματα μετά τη σπάνια αστική πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη στο βόρεια περίχωρα της μητροπολιτικής περιοχής του Ντένβερ.

Οι ριπές ανέμου την Πέμπτη ξεπερνούσαν τα 160 χλμ/ώρα και ώθησαν τις φλόγες ανατολικά, στις πόλεις Σουπίριορ και Λούισβιλ, προκαλώντας την εκκένωσή τους.

Στάχτη 24.000 στρέμματα

Σε περίπου δύο ώρες, η φωτιά είχε «καταπιεί» πάνω από 24.000 στρέμματα, σύμφωνα με αξιωματούχους, με τις φλόγες να εξαπλώνονται σε μια έκταση ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα σε δευτερόλεπτα.

Πού ζούσαν οι δύο αγνοούμενοι

Ο Πέλι σημείωσε πως οι δύο αγνοούμενοι, τους οποίους δεν κατονόμασε, ζούσαν σε κατοικίες που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη φωτιά.

Σήμερα, οι βοηθοί του σερίφη με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι προσπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν θύματα, περιέγραψε ο Πέλι.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024