Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσέλσι – Λίβερπουλ 2-2 - Ισοπαλία που δίνει πρωτάθλημα στην Μάντσεστερ Σίτι

Τσέλσι – Λίβερπουλ 2-2 – Ισοπαλία που δίνει πρωτάθλημα στην Μάντσεστερ Σίτι

Τσέλσι και Λίβερπουλ ήρθαν ισόπαλες (2-2) σε ένα εκπληκτικό ντέρμπι στο Στάμφορντ Μπριτζ για την 21η αγωνιστική της Premier League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να βγαίνει κερδισμένη καθώς βρίσκεται στο +10 από τους Λονδρέζους – Βασικός (και εξαιρετικός) ο Κώστας Τσιμίκας που αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο!

Τι ντέρμπι ήταν αυτό!

Σε μια συναρπαστική ματσάρα στο Στάμφορντ Μπριτζ, Τσέλσι και Λίβερπουλ ήρθαν ισόπαλες (2-2) για την 21η αγωνιστική της Premier League και ουσιαστικά… έδωσαν το πρωτάθλημα στη Μάντσεστερ Σίτι (53 β.), η οποία πλέον βρίσκεται στο +10 από τους Λονδρέζους (43 β.).

Αυτό ήταν το 3ο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη για τη Λίβερπουλ, με την οποία αγωνίστηκε βασικός ο Κώστας Τσιμίκας σε όλο το 90λεπτο.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ (ο οποίος έλειπε από τον πάγκο λόγω κορωνοϊού) πήρε το προβάδισμα στο 9′ με τον Μανέ και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Σαλάχ στο 26′, ωστόσο η Τσέλσι αντέδρασε άμεσα και έφερε το ματς στα ίσα με γκολ των Κόβασιτς (42′) και Πούλισικ (45+1′).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

1. Μάντσεστερ Σίτι 53 (21)

2. Τσέλσι 43 (21)

3. Λίβερπουλ 42 (20)

4. Άρσεναλ 35 (20)

5. Γουέστ Χαμ 34 (20)

6. Τότεναμ 33 (18)

7. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 31 (18)

Ένα… τρελό τρελό πρώτο ημίχρονο

Το ντέρμπι ήταν… ντέρμπι από το ξεκίνημα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω με τρελούς ρυθμούς. Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ωστόσο οι Reds ήταν εκείνοι που πήραν από νωρίς το προβάδισμα. Ο Τσαλόμπα έκανε λάθος στην άμυνα της Τσέλσι, ο Μανέ το εκμεταλλεύτηκε, πέρασε και τον Μεντί και πλάσαρε για το 0-1 στο 9′.

Η Λίβερπουλ «πάτησε» στο καλό μομέντουμ που είχε φτιάξει και δεν άργησε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Μετά από ωραία κυκλοφορία των Reds έξω από την περιοχή, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρήκε ωραία τον Σαλάχ στα δεξιά της περιοχής και ο Αιγύπτιος με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Μεντί για το 0-2.

Ωστόσο, η ομάδα του Τούχελ δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε, καθώς πριν την ανάπαυλα κατάφερε όχι απλά να μειώσει, αλλά και να φέρει το ματς σε ισορροπία. Και όλα αυτά σε διάστημα 4 λεπτών!

Η Τσέλσι ανέβασε ρυθμό στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και μείωσε σε 1-2 χάρη σε τρομερό σουτ στην κίνηση του Κόβασιτς στο 42. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καντέ βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Λίβερπουλ, βρήκε τον Πούλισικ στην περιοχή και νίκησε τον Κέλεχερ για το 2-2.

Ο φρενήρης ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Λονδρέζους να πατούν καλύτερα, ωστόσο η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που έφτασε πολύ κοντά στο τρίτο γκολ, με τον Σαλάχ να επιχειρεί να νικήσει από μακριά τον Μεντί, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με μια φοβερή απόκρουση κράτησε το 2-2, ενώ στο επόμενο λεπτό έσωσε ξανά την Τσέλσι στο σουτ του Μανέ.

Οι Λονδρέζοι ανέβασαν την απόδοσή τους, απειλώντας στο 62′, με τον Πούλισικ να σουτάρει από κοντά αλλά ο Κέλεχερ έδιωξε σωτήρια. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με τους παίκτες του Τούχελ πάντως να πιέζουν συνεχώς για να πετύχουν το γκολ της νίκης. Αυτό δεν ήρθε, με το τελικό 2-2 να αφήνει χαμένες και τις δύο ομάδες και… σχεδόν πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τσέλσι: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Τσαλομπά (70’ Ζορζίνιο), Καντέ, Κόβατσιτς, Μάουντ, Χάβερτς (79’ Χάντσον Οντόι), Πούλισικ.

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Τσιμίκας, Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (69’ Κεϊτά), Ζότα (69’ Τσάμπερλεϊν), Μανέ (90’ Τζόουνς), Σαλάχ.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024