Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη-Ο Δήμαρχος θέλει να την κάνει πρωταγωνίστρια πόλη της Ευρώπης-407 εκ.Ευρώ θα δαπανηθούν

Θεσσαλονίκη-Ο Δήμαρχος θέλει να την κάνει πρωταγωνίστρια πόλη της Ευρώπης-407 εκ.Ευρώ θα δαπανηθούν

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για το νέο έτος διαμορφώνεται στο ύψος των 407.900.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως αν εκτελεστούν όλα τα έργα που προβλέπονται οι αλλαγές θα είναι ουσιαστικές. «Προχωράμε με στόχο το μεγάλο comeback της Θεσσαλονίκης ως πόλης πρωταγωνίστριας σε όλη τη Νοτιανατολική Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Για ένα δυναμικό comeback της Θεσσαλονίκης, που θα συνοδεύεται από υποδομές, πολιτισμό, ποιότητα ζωής και επενδύσεις, δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας  στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση του δημοτικού προϋπολογισμού για το νέο έτος.“Προχωράμε βήμα-βήμα, με σταθερότητα και σχέδιο. Στόχος μας δεν είναι απλά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα –αυτός είναι ένας χαμηλός στόχος. Προχωράμε με στόχο το μεγάλο comeback της Θεσσαλονίκης ως πόλης πρωταγωνίστριας σε όλη τη Νοτιανατολική Ευρώπη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.Αναπτυξιακός ο νέος δημοτικός προϋπολογισμόςΟ προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για το νέο έτος διαμορφώνεται στο ύψος των 407.900.000 ευρώ.Στην κεντρική τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε τον νέο δημοτικό προϋπολογισμό “απολύτως ρεαλιστικό, φιλόδοξο -καθώς αντανακλά τη βούλησή μας να πάμε καλύτερα, πιο δυνατά, πιο ψηλά τη Θεσσαλονίκη- αλλά και αναπτυξιακό, με ποσοτικούς, ποιοτικούς και μετρήσιμους στόχους”.

Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του δημοτικού προϋπολογισμού επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι αυτός ενσωματώνει το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών, που ανέρχεται στο ύψος των 37 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ζέρβας, εξάλλου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συστηματική προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να διεκδικεί πόρους μέσα από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να προχωρούν σημαντικά έργα χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

“Στη νέα πραγματικότητα οι δήμοι θα κριθούν από την ετοιμότητά τους, την ωριμότητά τους και από την πληρότητα των σχεδίων τους. Ταμείο Ανάκαμψης, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ διαμορφώνουν ένα πλέγμα ευκαιριών. Στόχος μας είναι να αποσπάσουμε τα μέγιστα για τη Θεσσαλονίκη”, τόνισε ο Δήμαρχος.Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, στον δημοτικό προϋπολογισμό για τη νέα χρονιά καταγράφεται μια σημαντική αύξηση κατά 26% στα κονδύλια που αφορούν τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, τα οποία για το 2022 ανέρχονται σε 58,6 εκατ. ευρώ έναντι 47 εκατ. ευρώ το 2020.

Η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στο δίκτυο Βαλκανικών πόλεων

Πολιτική οικονομικών ελαφρύνσεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ζέρβας, σε μια περίοδο κατά την οποία η πανδημία άφησε ένα σημαντικό αποτύπωμα στα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτιμάται σε περίπου 12 εκατ. ευρώ, η Δημοτική Αρχή επέλεξε να ακολουθήσει μια πολιτική οικονομικών ελαφρύνσεων.Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στη μείωση των δημοτικών τελών κατά περίπου 30% οριζόντια για όλους αλλά και στις διευκολύνσεις μέσα από απαλλαγές και ρυθμίσεις προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημική κρίση.Συμμαχία του καλού

Στην κεντρική τοποθέτησή του στην ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, ο κ. Ζέρβας μίλησε για ένα συνολικό remake της πόλης, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν θα γίνει μόνον από τον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και από την πολιτεία και από ιδιώτες. “Με μια μεγάλη ‘Συμμαχία του Καλού και της Δημιουργίας’ που σπάει τη συμφωνία της γκρίνιας και της μιζέριας”, είπε χαρακτηριστικά.“Εκεί που οι δυνάμεις της αδράνειας δίνουν τα ρέστα τους, για να μη γίνει τίποτε σε αυτήν την πόλη –ούτε μία ανάπλαση ούτε μία υποδομή ούτε μία επένδυση- θα μας βρίσκουν μπροστά τους”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι “εμείς θέλουμε τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια, για αυτό δουλεύουμε με 6.000 στροφές και ποτέ στο ρελαντί”.

Θεσσαλονίκη-Διεκδικεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Air Race

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024