Τα αίτια που οδήγησαν τους ανθρώπους να κόψουν το νήμα της ζωής τους ήταν κυρίως ψυχολογικής φύσεως ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξαν θέματα υγείας αλλά και οικονομικής κατάστασης.

Τραγικά αποδεικνύονται τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Κρήτη, με ον αριθμό των ανθρώπων που έδωσαν τέλος στη ζωή τους να αυξάνεται το 2021 από τον προηγούμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, από την 1η Ιανουαρίου έως και εχθές 37 άτομα έβαλαν τέλος στη ζωή του, ανάμεσά τους πολλοί νέοι άνθρωποι καθώς και ένα κορίτσι μόλις 11 ετών.

Ο τραγικός αυτός αριθμός των αυτόχειρων είναι κατά δύο αυξημένος συγκριτικά με πέρυσι που αυτοκτόνησαν 35 άτομα.

Τα αίτια που οδήγησαν τους 37 ανθρώπους να κόψουν το νήμα της ζωής τους ήταν κυρίως ψυχολογικής φύσεως ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξαν θέματα υγείας αλλά και οικονομικής κατάστασης.

Οι αυτοκτονίες σε… αριθμούς

Οι περισσότερες αυτοκτονίες σημειώθηκαν τον Μάιο (7 συνολικά αυτόχειρες) και ακολουθεί ο Απρίλιος με τον Ιούνιο (πέντε σε κάθε μήνα), αντίθετα τον Μάρτιο δεν καταγράφηκε καμία αυτοκτονία.

Γένος και ηλικίες: Από τους 37 ανθρώπους οι 30 είναι άνδρες και οι 7 γυναίκες. Οι περισσότεροι – 10 για την ακρίβεια – ήταν ηλικίας από 51 έως 60 χρόνων, 8 ήταν ηλικιωμένοι, 7 ήταν από 31 έως 40 χρόνων, 4 από 61 έως 70 ετών, 3 από 41-50 χρόνων και πέντε ήταν έως 30 χρόνων – ανάμεσά τους κι ένα κορίτσι 11 χρόνων.

Τοποθεσία: Την «μαύρη» πρωτιά στις αυτοκτονίες έχει η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου καθώς το 2021 έβαλαν τέλος στην ζωή τους 16 άτομα. Ακολουθούν τα Χανιά με 13 αυτόχειρες, το Ρέθυμνο με 5 και το Λασίθι με 3.

Τρόπος: Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους του επέλεξαν τον απαγχωνισμό ή το όπλο. Πιο συγκεκριμένα 15 άνθρωποι επέλεξαν τον απαγχονισμό και 9 αυτοπυροβολήθηκαν. Έξι άτομα πέθαναν από πτώση (από μπαλκόνι του σπιτιού ενώ ένας έπεσε από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου, η 11χρονη σε γκρεμό και άλλοι από γέφυρες). Τρία άτομα αυτομαχαιρώθηκαν και τρία πέθαναν από ασφυξία (με μία γυναίκα να πέφτει σε δεξαμενή και έναν να τυλίγει μία ζώνη στο κεφάλι του και μία σακκούλα). Τέλος, ένα άτομο πέθανε από υπερβολική δόση χαπιών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr