Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό

Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στον Ιωνικό, είδαν με ικανοποίηση την κατάσταση του Λούντζη, όμως το τοπίο αλλάζει άρδην γι’ αυτούς από δω και πέρα

Συνεπαρμένοι από το εορταστικό κλίμα των ημερών, οι παίκτες του Ολυμπιακού επικεντρώθηκαν απέναντι στον Ιωνικό στο πιο διασκεδαστικό κομμάτι του παιχνιδιού, που δεν είναι άλλο από την επίθεση. Μοίρασαν 33 ασίστ, σκόραραν 110 πόντους, πρόσφεραν μπόλικο θέαμα στους φίλους τους, αλλά η χαλαρότητα που επέδειξαν στην επίθεση άφησε ανικανοποίητο τον προπονητή τους. Προφανώς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ανησυχούσε τόσο για την έκβαση του προημιτελικού Κυπέλλου, αλλά για όσα ακολουθούν και προμηνύονται ιδιαίτερα δύσβατα.

Μπορεί κόντρα σε μια ομάδα με τη δυναμικότητα του Ιωνικού το επιθετικό ταλέντο των Ερυθρόλευκων να αρκεί, όμως με αντιπάλους όπως η ΤΣΣΚΑ, που καταφθάνει αρκετά στριμωγμένη στον Πειραιά, χρειάζονται πολύ περισσότερα. Ειδικότερα με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα. Ο Τόμας Γούοκαπ έχει τεθεί εκτός για ιατρικούς λόγους (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται), ενώ κι ο Κώστας Σλούκας χρειάστηκε επίσης να μπει στα πιτς μετά την τρίτη δόση του εμβολίου, και παρότι αναμένεται να δώσει το «παρών» την Πέμπτη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το βαθμό ετοιμότητάς του. Μιλάμε δηλαδή για τους δύο βασικούς πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, των οποίων η επιρροή στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας τους είναι τεράστια.

Ως εκ τούτου, το πρώτο μέλημα στην αναμέτρηση με τους Νικαιώτες -πέρα φυσικά από την πρόκριση- ήταν να βρεθεί για εύλογο χρονικό διάστημα στο παρκέ ο Μιχάλης Λούντζης, αφού θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα χρειαστεί να δώσει κάποιες λύσεις και την Πέμπτη το βράδυ. Η ερυθρόλευκη εφεδρεία πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ματς, έδειξε σε καλή κατάσταση και άναψε πράσινο φως στον προπονητή του, ώστε να τον υπολογίζει ενόψει ΤΣΣΚΑ. Το επίπεδο δυσκολίας των αγώνων δεν είναι συγκρίσιμο βέβαια, όμως όταν ένας παίκτης δεν μπορεί να προσφέρει, αυτό φαίνεται και στις πιο εύκολες συνθήκες. Ο Λούντζης, με τους 17 πόντους που σημείωσε και τη γενικότερη διάθεσή του, έδειξε το ακριβώς αντίθετο.

Από κει και πέρα η ανοδική πορεία του Σακίλ ΜακΚίσικ συνεχίστηκε, με τον Αμερικανό να αρχίζει πλέον να θυμίζει την καλύτερη εκδοχή του και να προσφέρει πια μια ακόμα πρώτης τάξεως λύση στην περιφέρεια. Εμφανώς αδυνατισμένος και με τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν όπως η έκρηξη, η ταχύτητα και το άλμα να έχουν επιστρέψει, εξελίσσεται τελευταία σε ένα ακόμα ισχυρό όπλο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μαζί με τον Χασάν Μάρτιν, ο οποίος έχει επίσης μεταμορφωθεί προς το καλύτερο σωματικά και αγωνιστικά, ανεβάζουν τον Ολυμπιακό επίπεδο και του προσφέρουν ένα βάθος που όσο η σεζόν προχωράει γίνεται όλο και πιο απαραίτητο. Ο αμερικανός σέντερ δούλεψε πολύ το τελευταίο διάστημα, έχασε αρκετό βάρος και η ανάκαμψή του έχει -εκτός των άλλων- κρύψει και την ατυχία των Πειραιωτών στην περίπτωση του Έισι, ο οποίος για την ώρα, και με όλα όσα του έχουν συμβεί, είναι σαν μην έχει αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό.

Όπως και να ‘χει, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Έχοντας ανεβάσει τον πήχη και τις προσδοκίες με τις εμφανίσεις του, καλείται να φανεί το ίδιο συνεπής στη συνέχεια, ώστε να διατηρηθεί στα ψηλά πατώματα της EuroLeague. Μόνο που από εδώ και πέρα τα παιχνίδια αρχίζουν να γίνονται πιο καθοριστικά και όσοι έχουν μείνει πίσω θα παίζουν τα ρέστα τους. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν δείξει μια εντυπωσιακή σταθερότητα ως τώρα, κι αν το νέο κύμα της πανδημίας τους το επιτρέψει, έχουν τη δυναμική να πραγματοποιήσουν τον δεύτερο γύρο που οραματίζονται. Χωρίς, βέβαια, να μπορούν πια να χρησιμοποιήσουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού, αφού στο μυαλό όλων συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

ΥΓ. Το γεμάτο ΣΕΦ στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ είναι περισσότερο βασική ανάγκη και λιγότερο έξτρα ώθηση για τον Ολυμπιακό. Επιπλέον, κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάει γήπεδο.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024