Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραλλαγή Όμικρον - «Υγειονομικά είναι σωστό να κλείσουν τα πάντα - Θα έχουμε σημαντικό κύμα»

Παραλλαγή Όμικρον – «Υγειονομικά είναι σωστό να κλείσουν τα πάντα – Θα έχουμε σημαντικό κύμα»

Στα νοσοκομεία, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί καθώς «δεν γίνονταν να πάνε χειρότερα» αλλά δεν είναι και καλύτερα τα πράγματα

Υπέρ του lockdown τάχθηκε ο γενικός γιατρός του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Απόστολος Ανθόπουλος, τονίζοντας πως υγειονομικά σωστό θα ήταν να είχαν κλείσει τα πάντα. Ωστόσο, αναγνώρισε πως έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει μια κοινωνία.

«Όλοι το ξέρουν και η κυβέρνηση το ξέρει» σημείωσε στο OPEN, τονίζοντας πως το «μπαλάκι» είναι πια στους πολίτες, με τον ίδιο να ελπίζει πως με τα μέτρα και τη μάσκα «ελπίζουμε να υπάρξει αποτέλεσμα».

Στα νοσοκομεία, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί καθώς «δεν γίνονταν να πάνε χειρότερα» αλλά δεν είναι και καλύτερα τα πράγματα.

Παράλληλα, στηρίζει τη χρήση μασκών όπου υπάρχει συνωστισμός και μέσα και έξω.

«Μετά τον εμβολιασμό, υπάρχει ένα pick εξουδετερωτικών αντισωμάτων που αναπτύσσει ένας εμβολιασμένος και μετά από μήνες πέφτουν. Μπορείς να μεταδόσεις αλλά δεν καταλήγεις στη ΜΕΘ, όμως με τους ανεμβολίαστους είναι διαφορετικά» υπογράμμισε.

Επίσης, υποστήριξε πως και με απλή μάσκα αν δεν φωνάζουμε δεν κολλάμε, ακόμη και αν έχουμε επαφή με κρούσμα. Πάντως, σε έναν κλειστό χώρο είναι καλύτερο να φοράμε μάσκα υψηλότερης προστασίας «για να προστατέψουμε και τους γύρω μας».

«Θα έχουμε σημαντικό κύμα»

Από την πλευρά του, ο Γ. Ατσαλάκης αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, αναφερόμενος στην Όμικρον τόνισε πως όταν έχουμε 50 με 100 κρούσματα θα έχουμε διπλασιασμό κάθε 2 ημέρες και στη συνέχεια, θα έρθει μια εκθετική άνοδος.

Με την τήρηση των μέτρων, εντούτοις η αύξηση μπορεί να καθυστερήσει και να γίνει σε τρεις με τέσσερις ημέρες ενώ αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί «δεν θα έχουμε τις συνέπειες που έχουν άλλες χώρες» αλλιώς αν δεν τηρηθούν τα μέτρα και λόγω γιορτών «θα έχουμε σημαντικό κύμα».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024