Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ryanair: Υπερδιπλάσιες του αναμενόμενου οι ζημιές της χρονιάς

Ryanair: Υπερδιπλάσιες του αναμενόμενου οι ζημιές της χρονιάς

Για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου η αεροπορική εταιρεία περιμένει καθαρές ζημιές μεταξύ 250 και 450 εκατ. ευρώ, αντί των 100-200 εκατ. ευρώ της αρχικής εκτίμησης, με την Όμικρον να καθηλώνει και πάλι τον ταξιδιωτικό κλάδο

Υπερδιπλάσιες από τις αναμενόμενες θα είναι τελικά οι συνολικές ζημιές της χρονιάς για την Ryanair, που βλέπει τον ταξιδιωτικό κλάδο να μπαίνει σε νέες περιπέτειες λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Συγκεκριμένα, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε σημαντική επί τα χείρω αναθεώρηση για τις ζημιές του οικονομικού έτους που ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου κάνοντας λόγο για εκτιμώμενες καθαρές ζημιές μεταξύ 250 και 450 εκατ. ευρώ. Η προηγούμενη εκτίμηση της εταιρείας εκτιμούσε πως οι ζημιές θα κυμανθούν μεταξύ 100 και 200 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Ryanair περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για την ταξιδιωτική κίνηση του Δεκεμβρίου, καθώς η Όμικρον άλλαξε ταχύτατα τα δεδομένα ανακόπτοντας τα σχέδια για ταξίδια. Έτσι, εκτιμά πως ο αριθμός των ταξιδιωτών θα κινηθεί μεταξύ 9 και 9,5 εκατ. από τα 10-11 εκατ. που ανέμενε.

Μάλιστα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί τον Ιανουάριο λόγω της επαναφοράς των μέτρων σε αρκετές χώρες, με αποτέλεσμα η εκτιμώμενη ταξιδιωτική κίνηση να μειωθεί κατά το ένα τρίτο, από τους περίπου 10 εκατ. στους 6 με 7 εκατ. ταξιδιώτες.

Οι προβλέψεις για το πρώτο τρίμηνο και γενικά τους επόμενους μήνες έμειναν για την ώρα σταθερές, όμως η εταιρεία ξεκαθάρισε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως σκοπεύει να επεξεργαστεί τα νούμερα και να… επανέλθει με νέες εκτιμήσεις τον επόμενο μήνα!

Συνολικά για τη χρονιά, η Ryanair θα έχει φιλοξενήσει στις πτήσεις της λίγο κάτω από 100 εκατ. ταξιδιώτες, όμως δεν αποκλείεται ο τελικός απολογισμός να είναι τελικά ακόμη μικρότερος.

«Τα νούμερα αυτά είναι εξαιρετικά ευάλωτα απέναντι σε κάθε θετική ή αρνητική είδηση από το μέτωπο του κορωνοϊού» διεμήνυσε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024