Όπως τόνισε ότι «δεν γίνεται να βιώνουμε έναν εφιάλτη και οι υπόλοιποι να παίζουν τις κουμπάρες»

Τρομακτικές είναι οι προβλέψεις του διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, σε ότι αφορά στην εξάπλωση της Όμικρον και τις επιπτώσεις που θα έχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Αν σε αυτό το τσουνάμι του 4ου κύματος για το ΕΣΥ έρθει και ένα άλλο ένα κύμα λόγω της Όμικρον, όπως λένε, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, δεν έχουμε περιθώρια για να χάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Δεν αντέχει άλλο το ΕΣΥ

Όπως είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ήδη το 4ο κύμα έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τα νοσοκομεία: «Η πίεση στις ΜΕΘ είναι κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί. Και οι 48 κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου έχουν διατεθεί για περιστατικά κόβιντ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κλίνη ΜΕΘ για τα νον-κοβιντ , μια εφιαλτική κατάσταση».

Σχολιάζοντας τα μέτρα τόνισε  θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ήδη και να είναι πολύ αυστηρότερα, καθώς επανέλαβε «δεν αντέχει άλλη πίεση το ΕΣΥ,  να χτυπήσει καμπανάκι σε όλους τους αρμοδίους» , τόνισε ότι «δεν γίνεται να βιώνουμε έναν εφιάλτη και οι υπόλοιποι να παίζουν τις κουμπάρες».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr