Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο - Αφησαν ελεύθερο τον 37χρονο που είχε πυροβολήσει τον κουνιάδο του

Ηράκλειο – Αφησαν ελεύθερο τον 37χρονο που είχε πυροβολήσει τον κουνιάδο του

Το καλοκαίρι του 2020, ο 37χρονος είχε πυροβολήσει και τραυματίσει τον κουνιάδο του σε ποιμνιοστάσιο της οικογένειας.

Ελεύθερος αναμενόταν να αφεθεί άμεσα 37χρονος, ο οποίος το προπερασμένο καλοκαίρι είχε πυροβολήσει και τραυματίσει τον κουνιάδο του, κατά τη διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, σε περιοχή της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Προσωρινά κρατούμενος

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2020: Ο 30χρονος κουνιάδος του 37χρονου χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ωστόσο, τελικά διέφυγε τον κίνδυνο κι’ η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε.

Περίπου ένα μήνα μετά το επίμαχο συμβάν, ο 37χρονος ο οποίος έχει αποκτήσει τρία παιδιά με τη σύζυγό του (αδερφή του παθόντος), έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών, παραδίδοντας και το όπλο που χρησιμοποίησε.

Μετά τη σύλληψή του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Κατόπιν παραπέμφθηκε στον ανακριτή και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στις 14 Δεκεμβρίου.

Εντούτοις, εκείνη την ημέρα οι δύο αδερφοί δεν έδωσαν το «παρών» στα δικαστήρια. Η έδρα διέκοψε τότε τη συνεδρίαση για χθες 22 Δεκεμβρίου προκειμένου οι κουνιάδοι του κατηγορούμενου να μεταβούν στη δίκη και να καταθέσουν για την υπόθεση.

Η δίκη

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όντως εμφανίστηκαν οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti, ο ένας κουνιάδος φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι ο 37χρονος δεν είχε πρόθεση να τους σκοτώσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση του άλλου κουνιάδου, ο οποίος πάντως είπε ότι δεν τον αφορά η συγγνώμη του γαμπρού του.

Ο 37χρονος ζήτησε χθες, κατά την απολογία του, συγγνώμη από όλους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι όταν μετέβη στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειας της συζύγου του, ένιωσε ότι διατρέχει κίνδυνο και γι’ αυτό πυροβόλησε. Επεσήμανε, πάντως, ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό σε κανέναν.

Η απόφαση

Το δικαστήριο έδειξε τελικά επιείκεια, καθώς έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά μόνο όσον αφορά στον έναν παθόντα (για τον άλλο κουνιάδο του αθωώθηκε). Κρίθηκε επίσης ένοχος για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η έδρα αναγνώρισε στον 37χρονο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Τελικά, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών για την κακουργηματική πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και φυλάκιση ενός έτους για τα δύο πλημμελήματα.

Συνολικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Ωστόσο, χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Ετσι, ο 37χρονος αναμενόταν να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Το χρονικό

Τον Ιούλιο του 2020, ο 37χρονος κατηγορούμενος βρισκόταν σε παραλία στα νότια του νομού Ρεθύμνου μαζί με παρέα ατόμων, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος κουνιάδος βρέθηκε κι αυτός στην περιοχή και αντιλήφθηκε τον γαμπρό του. Το επόμενο διάστημα ενημέρωσε την αδερφή του και σύζυγο του 37χρονου.

Μετά τις εν λόγω εξελίξεις, υπήρξαν στιγμές έντασης στην οικογένεια. Το διάστημα που ακολούθησε, στενοί συγγενείς της συζύγου του 37χρονου συνάντησαν στο δρόμο τον τελευταίο και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει με το αυτοκίνητό του, στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειας.

Εκτός από τους δυο κουνιάδους του και τον πεθερό του, στο ποιμνιοστάσιο μετέβη και ξάδερφος των δύο αδερφών. Δεν άργησε να προκληθεί λεκτικός διαξιφισμός και τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο neakriti η συνήγορος υπεράσπισής του Αλεξάνδρα Σπανάκη πυροβόλησε διότι ένιωσε ότι εγκλωβίζεται και κινδυνεύει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 30χρονος κουνιάδος του.

Ο τραυματίας χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετό χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε.

«Δηλώνουμε την ικανοποίησή μας»

Περίπου ένα μήνα μετά το συμβάν, τον Αύγουστο του 2020, ο 37χρονος παραδόθηκε στις Αρχές.

Τι δηλώνει η υπεράσπιση

Σε δήλωσή της στο neakriti η συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου, Αλεξάνδρα Σπανάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της:

«Δηλώνουμε την ικανοποίησή μας για το αποτέλεσμα διότι το δικαστήριο διέκρινε την ειλικρινή μεταμέλεια του κατηγορουμένου και αξιολογώντας όλα τα αποδεικτικά μέσα επέβαλε τελικώς μια ποινή που εναρμονίζεται στην αποκατάσταση και την ειρήνευση των έννομων αγαθών που διαταράχθηκαν».

Πηγή: neakriti

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024