Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο στη Φολέγανδρο -  Στα 500 μέτρα βάθος βρίσκεται το σκάφος

Ναυάγιο στη Φολέγανδρο – Στα 500 μέτρα βάθος βρίσκεται το σκάφος

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κάποιοι από τους 12 διασωθέντες, σε αυτό επέβαιναν συνολικά 32 άτομα, ενώ ένας μετανάστης ανέφερε πως επέβαιναν 50 άτομα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης νότια της Φολεγάνδρου για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κάποιοι από τους 12 διασωθέντες, σε αυτό επέβαιναν συνολικά 32 άτομα, ενώ ένας μετανάστης ανέφερε πως επέβαιναν 50 άτομα.

Μέχρι στιγμής αγνοούνται από 17 έως 37 άτομα, ενώ έχει ανασυρθεί η σορός ενός άντρα.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες, έχει βουλιάξει σε βάθος 500 μέτρων σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Στην έρευνα συνδράμουν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, πέντε παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη.

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού

Το Λιμενικό στην ανακοίνωσή του αναφέρει «η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Φολέγανδρου υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ».

Ειδικότερα, «το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, για σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση αρχικά λόγω μηχανικής βλάβης και στη συνέχεια με εισροή υδάτων, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή όπου και ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού τους.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, πέντε παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024