Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρά Μακρόν σε Τζόνσον για το μεταναστευτικό - «Οι ηγέτες δεν επικοινωνούν με tweets»

Πυρά Μακρόν σε Τζόνσον για το μεταναστευτικό – «Οι ηγέτες δεν επικοινωνούν με tweets»

«Δεν επικοινωνούμε μεταξύ ηγετών για τέτοια θέματα με tweets και με επιστολές που δίνουμε στην δημοσιότητα, δεν είμαστε μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Ας σοβαρευτούμε....», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

Εκπληκτος για τις «μη σοβαρές» μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας όταν ερωτήθηκε για την επιστολή με την οποία ο βρετανός πρωθυπουργός ζητεί από την Γαλλία να δέχεται πίσω τους μετανάστες που φθάνουν στην Βρετανία διασχίζοντας την Μάγχη, επιστολή που ο Τζόνσον ανάρτησε στο Twitter.

«Δεν επικοινωνούμε μεταξύ ηγετών για τέτοια θέματα με tweets και με επιστολές που δίνουμε στην δημοσιότητα, δεν είμαστε μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Ας σοβαρευτούμε….», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Ρώμη μετά την υπογραφή συνθήκης με την Ιταλία.

Τι ζήτησε ο Τζόνσον ζητά από τη Γαλλία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να παίρνει πίσω στη Γαλλία τους μετανάστες που φτάνουν στην Αγγλία, μία ημέρα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στη Μάγχη, όπου έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι.

«Προτείνω να εφαρμόσουμε μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής, που θα επιτρέπει την επιστροφή όλων των παράτυπων μεταναστών που διαπλέουν τη Μάγχη» αναφέρει ο Τζόνσον σε μια επιστολή του προς τον Μακρόν, την οποία ανάρτησε στο Twitter.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παρουσιάζει επίσης τα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν οι δύο χώρες για να αποφευχθούν οι θάνατοι ανθρώπων στη Μάγχη.

Σε αυτά περιλαμβάνονται οι κοινές περιπολίες, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις σκαφών από τις γαλλικές ακτές, η χρήση αισθητήρων και ραντάρ, η συμφωνία επανεισδοχής στη Γαλλία αλλά και μια παρόμοια συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024