Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rapid test - Ενστάσεις για τα rapid test σε εμβολιασμένους εξέφρασαν Εξαδάκτυλος και Μανωλόπουλος

Rapid test – Ενστάσεις για τα rapid test σε εμβολιασμένους εξέφρασαν Εξαδάκτυλος και Μανωλόπουλος

Λίγη ώρα πριν να ανακοινωθούν τα μέτρα για τις γιορτές που αναμένεται να περιλαμβάνουν rapid test για είσοδο σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, επιστήμονες γνωστοποιούν τις ενστάσεις τους.

Μεγάλη είναι η συζήτηση που υπάρχει λίγο πριν τις ανακοινώσεις των μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση για τις γιορτές με στόχο τη μη περαιτέρω διασπορά του ιού, με το ζήτημα του υποχρεωτικού rapid test σε εμβολιασμένους να είναι αυτό που έχει ξεσηκώσει τις περισσότερες αντιδράσεις.

Θυμίζουμε ότι η συζήτηση για το θέμα «φούντωσε» μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν αποφασιστεί το συγκεκριμένο μέτρο, το κόστος του rapid test θα το επωμίζονται οι ίδιοι οι πολίτες.

Οι ενστάσεις του Εξαδάκτυλου

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασε ενστάσεις για υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς, μάλιστα, από τον Γιώργο Παπαδάκη, εάν η Επιτροπή έχει κάνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τρίτης και ως εκ τούτου δεν έχει προηγηθεί κάποια εισήγηση.

Όπως είπε, έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, καταχωρημένο, που θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Να θυμίσουμε, σε αυτό το σημείο, ότι ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε μια τοποθέτηση που θα συζητηθεί αναφορικά με τα εμβόλια αφού σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε ότι είναι ιατρική ανάγκη ο καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά είναι η Πολιτεία αυτή που πρέπει να αποφασίσει αν θα πάρει ένα τέτοιο μέτρο.

Η άποψη του Μανωλόπουλου

Ενστάσεις για το υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους, εξέφρασε στην ίδια εκπομπή και ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι αρκετή εν όψει ρεβεγιόν μία ισχυρή σύσταση για self test. Δεν χρειάζεται, είπε, να βάλουμε τους εμβολιασμένους σε μία διαδικασία rapid testing.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024