Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου - Τι είπε για το ενδεχόμενο να απαιτείται rapid test για την είσοδο σε κλειστούς χώρους διασκέδασης τις γιορτές

Οικονόμου – Τι είπε για το ενδεχόμενο να απαιτείται rapid test για την είσοδο σε κλειστούς χώρους διασκέδασης τις γιορτές

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου για τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, ο Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ανησυχία σε όλη την Ευρώπη, είπε ο κ. Οικονόμου, ενώ υπογράμμισε την αξία του εμβολιασμού.

Άμεσος στόχος είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας που έχει δημιουργηθεί.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα που υπάρχουν στα αεροδρόμια και στην ενίσχυση του Σχεδίου Ελευθερία. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι από τότε που έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, 150.000 άτομα έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους γι’ αυτό.

Επίσης, το 73% όσων είναι δικαιούχοι για την αναμνηστική δόση έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

«Να τηρηθούν τα μέτρα»

Η κυβέρνηση ζητά από όλους τους πολίτες να φερθούν υπεύθυνα κατά τη διάρκεια των γιορτών. Να τηρήσουν τα μέτρα και υπάρχει η σύσταση να κάνουν τεστ πριν τις επισκέψεις τους σε εορταστικές εκδηλώσεις.

Σε ερώτηση για το αν θα παρθούν νέα μέτρα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών. Πάντως, υπογράμμισε ότι η κατάσταση με την Όμικρον είναι δυναμική και η κυβέρνηση, καθώς και οι ειδικοί, εξετάζουν τα υγειονομικά δεδομένα καθημερινά.

Μετά από ερώτηση για το αν θα υπάρξει μετάθεση της ημερομηνίας για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι κάτι τέτοιο ούτε το έχει εισηγηθεί κανείς ούτε το έχει αποφασίσει κανείς.

Για τα rapid test

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει η απαίτηση για rapid test από όλους για να μπουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης στις γιορτές, τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών για το συγκεκριμένο μέτρο.

Αν κριθεί απαραίτητο το rapid test, θα το πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες, ακόμα κι αν είναι εμβολιασμένοι, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024