Οικονόμου – Τι είπε για το ενδεχόμενο να απαιτείται rapid test για την είσοδο σε κλειστούς χώρους διασκέδασης τις γιορτές
Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου για τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση.
Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, ο Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ανησυχία σε όλη την Ευρώπη, είπε ο κ. Οικονόμου, ενώ υπογράμμισε την αξία του εμβολιασμού.
Άμεσος στόχος είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας που έχει δημιουργηθεί.
Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα που υπάρχουν στα αεροδρόμια και στην ενίσχυση του Σχεδίου Ελευθερία. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι από τότε που έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, 150.000 άτομα έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους γι’ αυτό.
Επίσης, το 73% όσων είναι δικαιούχοι για την αναμνηστική δόση έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους.
«Να τηρηθούν τα μέτρα»
Η κυβέρνηση ζητά από όλους τους πολίτες να φερθούν υπεύθυνα κατά τη διάρκεια των γιορτών. Να τηρήσουν τα μέτρα και υπάρχει η σύσταση να κάνουν τεστ πριν τις επισκέψεις τους σε εορταστικές εκδηλώσεις.
Σε ερώτηση για το αν θα παρθούν νέα μέτρα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών. Πάντως, υπογράμμισε ότι η κατάσταση με την Όμικρον είναι δυναμική και η κυβέρνηση, καθώς και οι ειδικοί, εξετάζουν τα υγειονομικά δεδομένα καθημερινά.
Μετά από ερώτηση για το αν θα υπάρξει μετάθεση της ημερομηνίας για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι κάτι τέτοιο ούτε το έχει εισηγηθεί κανείς ούτε το έχει αποφασίσει κανείς.
Για τα rapid test
Για το ενδεχόμενο να υπάρξει η απαίτηση για rapid test από όλους για να μπουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης στις γιορτές, τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών για το συγκεκριμένο μέτρο.
Αν κριθεί απαραίτητο το rapid test, θα το πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες, ακόμα κι αν είναι εμβολιασμένοι, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442