Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακιντζί - Η Τουρκία υπεύθυνη για τα δεινά του Τουρκοκυπρίων - Σωσίβιο η λύση του Κυπριακού

Ακιντζί – Η Τουρκία υπεύθυνη για τα δεινά του Τουρκοκυπρίων – Σωσίβιο η λύση του Κυπριακού

«Η ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό δεν περιορίζεται μόνο στην απαλλαγή από την αβεβαιότητα και τη συμμετοχή στο διεθνές δίκαιο, σημαίνει επίσης μια σταθερή οικονομική δομή και ένα σταθερό νόμισμα» επισημαίνει ο Μουσταφά Ακιντζί.

Με γραπτή δήλωσή του που αναρτήθηκε στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μουσταφά Ακιντζί δείχνει την Τουρκία ως υπεύθυνη για τα οικονομικά δεινά που περνάνε και οι Τουρκοκύπριοι λόγω της κατρακύλας της τουρκικής λίρας.

«Σταθερή οικονομική δομή»

«Για την κοινωνία μας, η ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό δεν περιορίζεται μόνο στην απαλλαγή από την αβεβαιότητα και τη συμμετοχή στο διεθνές δίκαιο, σημαίνει επίσης μια σταθερή οικονομική δομή και ένα σταθερό νόμισμα», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο τέως τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σημειώνει πως πρέπει να γίνουν αντιληπτές οι συνέπειες του τι σημαίνει να απομακρυνθείς από αυτόν τον στόχο και να προχωρήσεις σε τροχιά επαρχιοποίησης.

Η τουρκική λίρα, αναφέρει επίσης, χάνει την αξία της σε μια εξαιρετική διάσταση από τις αποφάσεις που έλαβαν οι κυβερνώντες της Τουρκίας υπό την επήρεια ιδεολογικών προσεγγίσεων που δεν έχουν οικονομική έννοια.

Οι Τουρκοκύπριοι, συνεχίζει, που κάνουν μια ζωή με δείκτη νομισμάτων σε πολλούς τομείς, υποφέρουν περισσότερο από όσους ζουν στην Τουρκία, αφού δέχονται τόσο στερλίνες, όσο και ευρώ.

«Ωθείται διαρκώς σε κρίση»

Ο λαός μας, κατά την έκφρασή του, ο οποίος ωθείται διαρκώς σε κρίση, καθώς οι τιμές αυξάνονται και υπάρχει φτώχεια, δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος με τη μοίρα του.

Κόμματα, σωματεία, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, προσθέτει, που πιστεύουν στην αναγκαιότητα μιας λύσης θα πρέπει να μπορούν να έρθουν σε επαφή με ένα νέο πνεύμα και να διατηρήσουν την προοπτική επίλυσης πέρα από μη ρεαλιστικές ατζέντες.

Πηγή: politis.com.cy

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024