Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Oracle επενδύει 28 δισ. δολάρια για επέκταση στους ψηφιακούς ιατρικούς φακέλους

Η Oracle επενδύει 28 δισ. δολάρια για επέκταση στους ψηφιακούς ιατρικούς φακέλους

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022 και σύμφωνα με αναλυτές θα βοηθήσει την Oracle να αυξήσει την παρουσία της στον τομέα των cloud υπηρεσιών για τον κλάδο της υγείας.

Η Oracle, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής λογισμικού, πρόκειται να προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας Cerner, που δραστηριοποιείται στον χώρο της τήρησης ιατρικών αρχείων σε ηλεκτρονική μορφή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το δίκτυο CNBC, η εξαγορά πρόκειται να στοιχίσει περί τα 28,3 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς θα καταβληθούν σε μετρητά 95 δολάρια ανά μετοχή.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022 και σύμφωνα με αναλυτές θα βοηθήσει την Oracle να αυξήσει την παρουσία της στον τομέα των υπηρεσιών cloud για τον κλάδο της υγείας.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Oracle έχασε πάνω από το 2% της αξίας της, στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις των δύο εταιρειών. Είχε προηγηθεί μία πτώση της μετοχής κατά 6% την Παρασκευή όταν η Wall Street Journal αποκάλυψε με δημοσίευμά της την πρόθεση εξαγοράς της Cerner από την Oracle.

Όταν η εξαγορά ολοκληρωθεί θα είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει η Oracle, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους λογισμικού στον κόσμο. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1977 είχε μέχρι το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης χρηματιστηριακή αξία πάνω από 260 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την Oracle, η εξαγορά θα αυξήσει άμεσα τα κέρδη της ενώ εκτιμάται ότι η Cerner θα αποτελέσει «μια τεράστια πρόσθετη μηχανή αύξησης εσόδων για τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: OT.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024