Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προϋπολογισμός - Ολοκληρώνεται το Σάββατο η συζήτηση με ονομαστική ψηφοφορία

Προϋπολογισμός – Ολοκληρώνεται το Σάββατο η συζήτηση με ονομαστική ψηφοφορία

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Η πενθήμερη μάχη του προϋπολογισμού ολοκληρώνεται το Σάββατο το βράδυ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού με φόντο την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Τα θέματα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας αναμένεται επίσης να κυριαρχήσουν στην ατζέντα της αντιπαράθεσης.

Στη συνεδρίαση οι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν τον λόγο αντίστροφα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, δηλαδή με πρώτο τον Γιάνη Βαρουφάκη. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αμέσως μετά θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

Πολιτική κόντρα για το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απέδωσε την κατάσταση στις ΜΕΘ στις «παθογένειες» του συστήματος υγείας, σημειώνοντας ότι αναμονές για τις ΜΕΘ υπήρχαν και πριν την πανδημία και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «συγκεκαλυμμένα» αυτό που είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με «χυδαίο» τρόπο. Υπογράμμισε ότι ο τακτικός προϋπολογισμός από 4,2 δισ. ευρώ το 2021 αυξάνεται στα 4,5 δισ. ευρώ το 2022, επισημαίνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία του νέου ΕΣΥ με δημόσιες δομές αλλά και ΣΔΙΤ.

Για «ανακρίβειες και αλχημείες» κατηγόρησε τον Θάνο Πλεύρη ο τομεάρχης Υγείας το ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, σε μια προσπάθεια «αντιστροφής του αρνητικού κλίματος για την κυβέρνηση, λόγω της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα».

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022, που ψηφίζεται το Σάββατο, συνιστά έναν «ελλειμματικό προϋπολογισμό», «ταξικά μεροληπτικό», που «αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες», ανέφερε η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024