newspaper
Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Το σκέπαστρο του Μπέου στο κεφάλι του Μητσοτάκη και στην πλάτη του Κασσελάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης - Έρχονται πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Κυριάκος Μητσοτάκης – Έρχονται πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Πρόσθετη στήριξη για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Τρία νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού.

Πρόκειται για τα εξής:

    1. Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για το Δεκέμβριο.
    2. Αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς δυσικού αερίου κατά 40% για το Δεκέμβριο.
    3. Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αυξήσεις στο φυσικό αέριο που ήταν «πέρα από κάθε προβλεπτικό μοντέλο», ενώ απεθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μας είπατε κ. Τσίπρα τι θα γίνει το 2022 στην αγορά ενέργειας. Αν το ξέρετε, πείτε το και σε εμάς, για να σχεδιάσουμε από κοινού τα μέτρα!».

Ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας πως «δεν έχει ιστορικό προηγούμενο αυτό που συμβαίνει ειδικά με τις τιμές του φυσικού αερίου», προσέθεσε πως η παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν έγκαιρη και δυναμική, για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα των αγορών.

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση και τις πληθωριστικές πιέσεις, που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες, και οι οποίες – όπως είπε-  συνδέονται ευθέως με τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα lockdown, ανέφερε πως οι σε πρωτοφανή επίπεδα αυξήσεις στην ενέργεια και ειδικά στο φυσικό αέριο, με τη σειρά τους, επιβάρυναν πολλά προϊόντα και υπηρεσίες.

«Αντιδράσαμε έγκαιρα, με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός στην Ελλάδα να είναι στο 4%, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και προσέθεσε:

«Είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες: η ακρίβεια θα είναι μαζί μας για ένα ακόμη διάστημα, γι’ αυτό η κυβέρνηση θα στηρίξει τους πολίτες.

Ελέγχοντας την αισχροκέρδεια και τις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στην αγορά, παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται, από τους λογαριασμούς του ρεύματος μέχρι και το καλάθι της νοικοκυράς.

Ήδη, έχουμε υψώσει ένα σημαντικό τείχος, μια ασπίδα απέναντι στις ανατιμήσεις, καθώς από τις αρχές Σεπτεμβρίου με το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και πόρους άνω των 800 εκατ. ευρώ, στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που βρίσκονται στη χαμηλή τάση.

Πρόκειται μόνο για ένα μέρος από τα 1,35 δισ. ευρώ που θα διατεθούν συνολικά για το 2021».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, επίσης, ότι από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει η Γραμμή Ενεργειακής Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για έναν πενταψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης για αιτήματα ευάλωτων νοικοκυριών, που θα ζητούν την επανασύνδεση του ρεύματός τους.

Only in

Το στέγαστρο Καλατράβα έτριζε, κανείς δεν άκουγε - «Καμπανάκια» και έγγραφα από το 2013

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα, ενώ κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023