Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης προς Τσίπρα για τις πρόωρες εκλογές - Μας χωρίζει άβυσσος ευθύνης - Δεν θα διακινδυνεύσω την σταθερότητα της χώρας

Μητσοτάκης προς Τσίπρα για τις πρόωρες εκλογές – Μας χωρίζει άβυσσος ευθύνης – Δεν θα διακινδυνεύσω την σταθερότητα της χώρας

«Την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην την διακινδυνεύσω και δεν θα τη διακινδυνεύσω» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση του πρωθυπουργού και προκήρυξη εκλογών

Μετά από 27 μήνες ο κ. Τσίπρας διέβη τον εκλογικό ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. Αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ κ. Τσίπρα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης παίρνοντας το λόγο για να κλείσει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Πειρασμός να προκηρύξω εκλογές να δω τον πανικό του Τσίπρα

Πρέπει επίσης να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ουκ ολίγες ευκαιρίες που θα μου επέτρεπαν να είχα προκηρύξει πρόωρες εκλογές με τη βεβαιότητα ότι θα είχε κλαύτερο αποτέλεσμα για τη ΝΔ από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε την περίοδο του Ιουνίου του 2020.

«Δεν το έκανα κ. Τσίπρα γιατί δεν είμαστε το ίδιο, γιατί μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης απέναντι στις ανάγκες της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας και πηγή της ευημερίας είναι η πολιτική σταθερότητα και συνέχισε.

«Βλέπετε τα πάντα μέσα από το πρίσμα των εκλογικών σκοπιμοτήτων. Εσείς το 2025 είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξετε εκλογές και το κάνατε τρεις μήνες μετά. Και λέτε ότι είμαι ψεύτης. Είναι ανέκδοτο» συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

«Θα ήταν πειρασμός να προκηρύξω εκλογές για να δω τον πανικό σας κ. Τσίπρα».

Διαβάστε επίσης: Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας – «Παραιτηθείτε κ. Μητσοτάκη»

Διαβάστε επίσης: Προϋπολογισμός 2022 – Στο βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το αίτημα Τσίπρα για εκλογές

Οι αναταράξεις στην κεντροαριστερή πολυκατοικία

Ο βασικός λόγος που η χώρα έχει πετύχει αυτούς τους 27 μήνες ότι πέτυχε είναι ότι έχουμε εγγυηθεί την σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτή την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην την διακινδυνεύσω και δεν θα τη διακινδυνεύσω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα μίλησε για αντίφαση στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει εκλογές λέγοντας ότι η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στον φόβο του πως όσο αργούν οι εκλογές κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση από το ΚΙΝΑΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει πρόωρες εκλογές, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα- όχι γιατί πιστεύετε πως θα είστε πρώτο κόμμα αλλά γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα, δίπλα σας είναι η αιτία» προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για αναταράξεις στην πολυκατοικία της κεντροαριστεράς και τόνισε:

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, είτε το ζητάτε, είτε όχι».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας αυτή την ενότητα της ομιλίας του απάντησης προς το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι μια «ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και της Βουλής προς την κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει τις ίδιες ακραίες απόψεις με «όλους αυτούς τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος» λέγοντας «είστε ακόμη μία φορά στο περιθώριο της κοινωνίας» και προσέθεσε:

«Εάν εσείς θέλετε να οδηγήσετε την χώρα σε εξάρσεις και ανένδοτους, έχετε το δικαίωμα να το κάνετε, εσείς θα καταδικαστείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού»

Περνώντας στο θέμα του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει ανάπτυξη 9,3% στο 9μηνο, την τρίτη καλύτερη στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «κατέρρευσε η αντιπολίτευση της καταστροφής» και τόνισε:

«Η πολιτική μας μετέτρεψε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και ξεπέρασε τις προσδοκίες. Πράγματι η κυβέρνηση έπεσε έξω στους υπολογισμούς της, άλλα έπεσε έξω προς τα πάνω, με ένα αναπτυξιακό άλμα, που δεν προέκυψε τυχαία, αλλά ήλθε ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής, που μετέτρεψε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και έτσι ξεπέρασε τις προσδοκίες».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024