Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μια φορά Ολυμπιακός, για πάντα Ολυμπιακός! [Εικόνες & βίντεο]

Μια φορά Ολυμπιακός, για πάντα Ολυμπιακός! [Εικόνες & βίντεο]

Ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε στο… σπίτι του, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως όσοι φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού τον λατρεύουν και θέλουν να επιστρέψουν. To10.gr θυμάται τα δέκα μεγαλύτερα comeback στο Λιμάνι!

Ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε στο σπίτι του! Οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν και επίσημα την απόκτηση του 30χρονου σέντερ μπακ, με τους Πειραιώτες να κάνουν δικό τους έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς της Ευρώπης.

Μία μεγάλη επιστροφή, τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και γενικότερα για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Μανωλάς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή κορυφαίου επιπέδου με παραστάσεις από όλη την Ευρώπη, έχοντας αγωνιστεί για επτά χρόνια στην Ιταλία με τη Ρόμα και τη Νάπολι.

Ένα ακόμα ιστορικό comeback στο μεγάλο Λιμάνι. Δεν είναι ούτε η πρώτη και φυσικά δεν θα είναι ούτε η τελευταία, που ένας «ερυθρόλευκος» γυρνάει… σπίτι του!

Με αφορμή την επιστροφή του Μανωλά, to10 σας θυμίζει τα δέκα comeback που «τρέλαναν» τον κόσμο του Ολυμπιακού!

Ερνέστο Βαλβέρδε

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόσωπα στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ένας μεγάλος προπονητής, μα πάνω από όλα, ένας μεγάλος άνθρωπος.

Ο «Τσινγκούρι» ήρθε για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008 και αποχώρησε το 2009. Η «μπογιά» του ωστόσο είχε… μείνει.

Ο Ισπανός επέστρεψε στην πατρίδα του, ωστόσο η αγάπη του για τον Ολυμπιακό τον έφερε και πάλι στην Ελλάδα το 2010, μένοντας στο μεγάλο Λιμάνι έως και το 2012, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Βασίλης Τοροσίδης

Μεγαλούργησε με τα ερυθρόλευκα από το 2007 έως και το 2013, κερδίζοντας έτσι τη μεγάλη μεταγραφή στη Ρόμα.

Αγωνίστηκε 60 φορές με τους Τζιαλορόσι και άλλες 44 φορές με την Μπολόνια στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ο «Τόρο» ωστόσο επέστρεψε στο αγαπημένο του λιμάνι το 2018. Φόρεσε τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού άλλες 19 φορές πριν βάλει τέλος στην τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα του.

Νίκος Αναστόπουλος

Μία κλασική ερυθρόλευκη… φιγούρα. Ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο Έλληνας «θρύλος» του Ολυμπιακού, φόρεσε τα ερυθρόλευκα για πρώτη φορά 1980 και παρέμεινε στο λιμάνι μέχρι και το 1987, πριν μετακομίσει στην Ιταλία.

Ο «Αναστό» επέστρεψε έναν χρόνο αργότερα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιώνιου, πριν φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα (1989- 1992).

Κι όμως, αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που ο «Μουστάκιας» ήταν μέλος του Ολυμπιακού. Διότι, το 1993 έκανε ακόμα ένα comeback, με σκοπό να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με τον οποίο είχε 142 γκολ σε 262 συμμετοχές.

Γρηγόρης Γεωργάτος

Η πρώτη φορά που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ήταν το 1995. Και τελικά, ο Γρηγόρης Γεωργάτος έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι το 1999 πριν πάει στην Ίντερ.

Το 2000 ωστόσο επέστρεψε στον Ολυμπιακό ως δανεικός, ενώ το 2004 έκανε το τελευταίο του comeback στους ερυθρόλευκους, πριν ανακοινώσει το 2007 το τέλος του από το ποδόσφαιρο.

Ντούσαν Μπάγεβιτς

Ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πέρασε από τον ερυθρόλευκο πάγκο και μάλιστα δύο φορές. Ο λόγος για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Το πρώτο πέρασμα του Σερβοέλληνα τεχνικού ήταν το 1996 όταν και άφησε την ΑΕΚ για χάρη των «ερυθρολεύκων», προκαλώντας έτσι «σεισμό» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

H κορυφή της Ελλάδας ανήκε στον Ολυμπιακό και τον Μπάγεβιτς και για την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, η μεγάλη εκτόξευση έγινε το 1998- 1999 με την ομάδα του λιμανιού να κατακτά το εγχώριο νταμπλ και να φτάνει με τους «ερυθρόλευκους» για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους «8» του Champions League.

Παρόλα αυτά ο πρόωρος αποκλεισμός από τους ομίλους των «αστεριών» την επόμενη αγωνιστική χρονιά του στοίχισε τη θέση στον πάγκο της ομάδας. Η επιστροφή του Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό έγινε το καλοκαίρι του 2004, αλλά, ο Σερβοέλληνας έμεινε μέχρι το επόμενο, έχοντας κατακτήσει ακόμη ένα νταμπλ.

Αβραάμ Παπαδόπουλος

Ακόμα μία μεγάλη επιστροφή στον Ολυμπιακό. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Αβραάμ αποχώρησε από τον Ολυμπιακό την Σεπτέμβριο του 2014 για την Τουρκία και την Τραμπζονσπόρ και μετά από περιπλάνηση περίπου 4,5 χρόνων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ασίας επέστρεψε στο λιμάνι τον χειμώνα του 2019.

Ο Έλληνας στόπερ φοράει μέχρι και σήμερα τα ερυθρόλευκα, έχοντας καταλυτικό ρόλο στα αποδυτήρια του Πέδρο Μαρτίνς!

Κώστας Μήτρογλου

Το καλοκαίρι του 2007 ο Κώστας Μήτρογλου έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την Εθνική Νέων στο Euro, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να τον κάνει δικό του. Ο Έλληνας φορ έμεινε στους «ερυθρόλευκους» ως τον Ιανουάριο του 2014, όπου και έπειτα αποχώρησε για τη Φούλαμ, έναντι του χρηματικού ποσού-ρεκόρ των 15,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η επιστροφή του στο Λιμάνι ωστόσο δεν άργησε και το καλοκαίρι του ίδιου έτους φόρεσε ξανά τα ερυθρόλευκα, σημειώνοντας 16 τέρματα σε 24 εμφανίσεις.

Κέβιν Μιραλάς

«Θέλω να πω ότι θα έχω πάντα στην καρδιά μου τον κόσμο του Ολυμπιακού που με στήριξε και με αγάπησε από την πρώτη στιγμή, με έναν πρωτόγνωρο για μένα τρόπο», είχε πει κατά την αποχώρηση του από το λιμάνι του Πειραιά για εκείνο του Λίβερπουλ όταν αποχωρούσε από τον Ολυμπιακό το 2012 ο Κέβιν Μιραλάς.

Ο Βέλγος «μάγος» επέστρεψε στο λιμάνι το 2018 και αγωνίστηκε ξανά στον Ολυμπιακό, ως δανεικός από την Έβερτον.

Ο Μιραλάς φόρεσε τα ερυθρόλευκα συνολικά 86 φορές, σκοράροντας 36 γκολ!

Χοσέ Χολέμπας

Και ο φοβερός και τρομερός Χολέμπας στη λίστα!

Το 2010, ο Έλληνας παίκτης μετακινήθηκε από την Μόναχο 1860 στον Ολυμπιακό, μένοντας στον Θρύλο μέχρι και το καλοκαίρι του 2014.

Με την ερυθρόλευκη φανέλα, κατέγραψε συνολικά 135 συμμετοχές, σημειώνοντας 10 γκολ, ενώ μοίρασε και 22 ασίστ.

Στη συνέχεια, πήρε μεταγραφή για την Ιταλία και την Ρόμα, πριν μετακομίσει στην Αγγλία και τον «μαγικό» κόσμο της Premier League για χάρη της Γουότφορντ.

Το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στον Ολυμπιακό και αγωνίστηκε άλλες 22 φορές με τα ερυθρόλευκα.

Γιάγια Τουρέ

Ο νεαρός Γιάγια «συστήθηκε» στους φιλάθλους των πειραιωτών το καλοκαίρι του 2005. Και για να είμαστε ειλικρινείς η μεταγραφή του από την Μέταλουργκ Ντόνετσκ δεν είχε κάνει… πάταγο.

Κι όμως μια μεταγραφή που πέρασε στα… ψιλά έμελλε να είναι αυτή που θα έκανε την διαφορά για την ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Τουρέ από την Μέταλουργκ Ντόνετσκ.

Ο Τουρέ έμεινε μόνο μια σεζόν στην ομάδα του Πειραιά. Κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το νταμπλ την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 και πήρε μεταγραφή στην Μονακό.

Το καλοκαίρι του 2018, ο Τουρέ έκανε το comeback του στον Πειραιά, ωστόσο τα χρόνια είχαν περάσει και ο Ιβοραινός δεν μπόρεσε να βρει τον καλό του εαυτό, αποχωρώντας μετά από λίγους μήνες.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024