Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ροζ βίντεο - Καταδικάστηκε 46χρονος για δημοσιοποίηση υλικού εν αγνοία της συντρόφου του

Ροζ βίντεο – Καταδικάστηκε 46χρονος για δημοσιοποίηση υλικού εν αγνοία της συντρόφου του

Ο δράστης που δημοσιοποίησε το βίντεο με τις συνευρέσεις του με τη σύντροφό του σε ιστοσελίδες, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών

Η υπόθεση με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, έχει φέρει στην επιφάνεια το πρόβλημα με το revenge porn αλλά και συνολικά με την ευκολία να ανεβάσει κάποιος προσωπικές στιγμές σε βίντεο ή φωτογραφίες χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου που εμφανίζεται σε ιστοσελίδες στο ίντερνετ.

Τα θύματα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους γυναίκες, όταν μαθαίνουν το τι έχει συμβεί ζουν έναν γολγοθά, ενώ αποξενώνονται από το οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον. Για τον εφιάλτη που έζησε εξαιτίας της διαρροής βίντεο σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου, μιλά μια 46χρονη γυναίκα, που έπεσε θύμα του συντρόφου της.

Η γυναίκα περιγράφει στην ΕΡΤ τα όσα έζησε με αφορμή την καταδίκη του άνδρα σε 15 μήνες φυλακής με αναστολή για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Ο άνδρας δημοσίευσε σε ροζ ιστοσελίδα δύο βίντεο με τις συνευρέσεις τους, εν αγνοία της ίδιας.

Ενώπιον του δικαστηρίου η γυναίκα υποστήριξε ότι εξαιτίας της δημοσιοποίησης βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μιλά ούτε με τη μητέρα της.

Η δημοσιοποίηση των βίντεο έγινε πριν από τεσσεράμισι χρόνια σε ιστοσελίδα ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων εν αγνοία όμως της 48χρονης.

Η συγκλονιστική περιγραφή της καταγγέλουσας

Όπως περιγράφει στην ΕΡΤ 3 η καταγγέλουσα: “Είδαν ένα βίντεο με μια κοπέλα που μου μοιάζει και τελικά ήμουν εγώ. Έπαθα σοκ, ταλαιπωρούμαι εδώ και 4,5 χρόνια. Απευθύνθηκα στο ηλεκτρονικό έγκλημα”.

Από τότε η γυναίκα ζει έναν πραγματικό εφιάλτη: “Πολύ άγχος, πολύ αγωνία, πολύ ντροπή μιλάμε για εκμετάλλευση. Εγώ μαραζώνω έχω πάθει κατάθλιψη και πολλά άλλα, από αυτό το σοκ. Νιώθω ότι εφ’ όρου ζωής θα διασύρομαι. Δεν μπορείς να το συμμαζέψεις αυτό. Τα θύματα του ηλεκτρονικού εγκλήματος θέλουν στήριξη”.

Εξαιτίας της δημοσιοποίησης η 48χρονη άρχισε να έχει προβλήματα με τον κοινωνικό της περίγυρο.

Η γυναίκα έφτασε σε σημείο να σταματήσει να επισκέπτεται τον τόπο καταγωγής της αλλά και να αποξενωθεί από τη μητέρα και τον αδελφό της.

Όπως επισημαίνει ο συνήγορος της καταγγέλουσας “Η πελάτισσα μου έχει καταστραφεί έχει αφήσει τη δουλειά της, πήγαινε γυμναστήριο, έχει αφήσει το γυμναστήριο, γιατί την αναγνωρίζουν όλοι”

«Ο δράστης αποκόμισε και οικονομικό όφελος»

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι ο πρώην σύντροφός, αποκόμισε και οικονομικό όφελος από τα βίντεο. Ο 46χρονος καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Όπως υποστήριξε ο δράστης “Ανέβασα το βίντεο σε ιστοσελίδα ανταλλαγής συντρόφων με κωδικούς και από εκεί ξέφυγε. Προσπάθησα να τη βοηθήσω, να πάμε μαζί στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος”.

Ο συνήγορός του 46χρονου υποστηρίζει: “Άγνωστοι δράστες – γιατί υπάρχει αυτή η δυνατότητα – υποκλέψαν το υλικό και το διέδωσαν περαιτέρω. Ο εντολέας μου συνεργάστηκε με την κυρία προσπάθησε να τη βοηθήσει, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι”.

Ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με τις γυναίκες που έχουν υποστεί τέτοιου είδους κακοποίηση να ζητούν τη μετατροπή του αδικήματος σε κακούργημα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024