Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τερματοφύλακες

Τερματοφύλακες

Με τη «λίστα Πέτσα» υπήρχε εξαρχής ένα οξύμωρο. Γκρινιάζουν βασικά εκείνοι που τα πήραν, δηλαδή τα μίντια της Αριστεράς. Απλώς, όπως εξήγησε η «Αυγή», πήραν «ψίχουλα».

Οσο πλησιάζουν οι μέρες χαράς και διασκέδασης των εορτών, θέλω να προτρέψω τους αναγνώστες να ρίξουν μια ματιά στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τη λεγόμενη «λίστα Πέτσα» και για κάποια δημοσκόπηση που δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαμβάνομαι ότι η επιτροπή δεν συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, η χώρα έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα ζητήματα.

Αλλωστε και οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή σκέφτονται δυο-τρεις φορές την εβδομάδα να αποχωρήσουν.

Δεν ξέρω αν τελικά θα το κάνουν. Αλλά θα είναι η πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά που ένα κόμμα αποχωρεί από μια επιτροπή την οποία το ίδιο έφτιαξε!

Ανεξάρτητα όμως από αποχωρήσεις και παρουσίες, οι εργασίες της επιτροπής είναι εξαιρετικά διασκεδαστικές, σε σημείο που θεατρικοί παραγωγοί σκέφτονται σοβαρά μήπως μετά τη λήξη του κοινοβουλευτικού βίου της επιτροπής μεταφερθούν στο Δελφινάριο.

Με τη «λίστα Πέτσα» υπήρχε εξαρχής ένα οξύμωρο. Γκρινιάζουν βασικά εκείνοι που τα πήραν, δηλαδή τα μίντια της Αριστεράς. Απλώς, όπως εξήγησε η «Αυγή», πήραν «ψίχουλα».

Συνεπώς περί μοιρασιάς είναι ο λόγος. Πράγμα το οποίο ενδεχομένως διασκεδάζει αλλά δεν ενθουσιάζει.

Οσο για την κατηγορούμενη δημοσκόπηση, προέκυψε ότι (κατά τους αρμόδιους ελεγκτές) ήταν μια χαρά δημοσκόπηση, που άλλωστε έλεγε όσα λένε κι όλες οι άλλες δημοσκοπήσεις.

Κι αυτό ίσως διασκεδάζει αλλά μάλλον δεν ενθουσιάζει.

Τζίφος, λοιπόν. Κάτι το οποίο κάθε λογικός άνθρωπος είχε προεξοφλήσει εξαρχής.

Ηταν προφανές ότι δεν υπήρχε σοβαρό αντικείμενο ελέγχου.

Ηταν προφανές ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα άφηνε την αντιπολίτευση να κάνει τον εισαγγελέα.

Και ήταν εξίσου προφανές ότι η αντιπολίτευση δεν είχε καμία δυνατότητα αλλά ούτε και ικανότητα να την πιέσει.

Τουλάχιστον όμως στην προκειμένη περίπτωση η αντιπολίτευση είναι ανώδυνη. Λέει την παρόλα της, κάνει τις γκριμάτσες της, κανένα πρόβλημα.

Αντιθέτως είναι πολύ πιο επικίνδυνη η υιοθεσία από την αντιπολίτευση των καταγγελλιών της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ για τις ΜΕΘ και ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία.

Λογικά είναι επικίνδυνο. Αν ο ελληνικός λαός ήθελε να πάρουμε σοβαρά τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα είχε ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν θα είχε αναθέσει την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Απλώς με κάτι τέτοια καταντάμε μετά τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» να μπλέκουμε και με τους «τερματοφύλακες της παπάρας».

Κι εγώ από την εποχή του Τάκη Οικονομόπουλου και του Βασίλη Κωνσταντίνου σέβομαι απολύτως τους τερματοφύλακες.

Αλλά αν είναι να τρώνε όλες τις παπάρες, μάλλον δεν είναι και πολύ χρήσιμοι.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024