Τρίτη 28 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Αποκαλυπτικό έγγραφο παρουσιάζει τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Αποκαλυπτικό έγγραφο παρουσιάζει τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης

Πρόκειται για την ιδρυτική τους διακήρυξη, από την οποία προκύπτει ότι τα μέλη της οργάνωσης φέρουν οπλισμό και εντάσσονται σε μια δομή με αυστηρή ιεραρχία και στρατιωτικούς ρόλους

Ένα σημαντικό ντοκουμέντο, που αποκαλύπτει τη στρατιωτική δομή των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA.

Πρόκειται για την ιδρυτική τους διακήρυξη, από την οποία προκύπτει ότι τα μέλη της οργάνωσης φέρουν οπλισμό και εντάσσονται σε μια δομή με αυστηρή ιεραρχία και στρατιωτικούς ρόλους.

Παραστρατιωτική οργάνωση ενόπλων με δομή που θυμίζει τακτικό στρατό, οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και φαίνεται πως κατάφεραν να εξαπλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η ιδρυτική τους διακήρυξη, που αποκαλύπτει το MEGA, κάνει λόγο για σώμα ενόπλων που υποκαθιστά όλες τις κρατικές δομές ακόμα και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διοικητές, αξιωματικοί & οπλίτες

Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρει τη στρογγυλή σφραγίδα της οργάνωσης και υπογράφει ο Διοικητής του Σώματος Θεματοφυλακής και πάσης Ελλάδος: το σώμα αποτελείται από τον Διοικητή, τους διοικητές και υποδιοικητές που έχουν κατανεμηθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και τους διοικητές και υποδιοικητές που έχουν την εποπτεία των δήμων σε όλη την Επικράτεια.

Υφιστάμενοί τους είναι οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί, όπως ο επικεφαλής που κυκλοφορεί πάντα με μια πλαστικοποιημένη ταυτότητα ως συνταγματάρχης.

«Επιδεικνύω την ιδιότητά μου προς τα μέλη μου και προς τις αρχές. Την έχω κρεμασμένη επάνω μου για να ξεχωρίζω ότι εγώ είμαι ο ‘μπροστινός’ όλου του Σώματος. Δεν είναι στρατιωτικό το Σώμα. Είναι φύλαξης και επαναφοράς της έννομης τάξης και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Όταν φυλάς το Σύνταγμα είσαι και πολιτοφύλακας και εθνοφύλακας».

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, οι Θεματοφύλακες ομολογητές φέρουν οπλισμό κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης και αδείας εκ της Διοικήσεως.

Οι ανώτατοι στην ιεραρχία θεματοφύλακες υποκαθιστούν το κράτος σε κάθε του έμφαση, καθώς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο οι Διοικητές των τμημάτων είναι προϊστάμενοι και επιθεωρητές των πρώην δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής τους.

Ακριβώς αυτό έκαναν την περασμένη άνοιξη στο νοσοκομείο Παπανικολάου, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Δείτε το ρεπορτάζ

Sports in

Ποιον παίκτη «βλέπει» ο Ολυμπιακός – Η μισή Ευρώπη παρακολουθεί την περίπτωση του (pic)

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διαψεύδει κάθε μεταγραφικό σενάριο, στο εξωτερικό συνεχίζονται τα δημοσιεύματα και τα σενάρια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Μαϊου 2024