Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραλλαγή Όμικρον - «Θα φέρει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων» - Πώς θα σωθεί το ΕΣΥ

Παραλλαγή Όμικρον – «Θα φέρει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων» – Πώς θα σωθεί το ΕΣΥ

«Η παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να δημιουργήσει ραγδαία αύξηση του αριθμού των διαγνώσεων που αναμένεται να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα. Η δυναμική στο ΕΣΥ θα εξαρτηθεί από τους εμβολιασμούς στους άνω των 60 ετών. Κεντρικό ρόλο θα παίξει το ποσοστό των πολιτών που θα έχει κάνει την τρίτη δόση»

Στην παραλλαγή Όμικρον, η οποία αναμένεται να φέρει «ραγδαία αύξηση κρουσμάτων» αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να δημιουργήσει ραγδαία αύξηση του αριθμού των διαγνώσεων που αναμένεται να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα. Η δυναμική στο ΕΣΥ θα εξαρτηθεί από τους εμβολιασμούς στους άνω των 60 ετών. Κεντρικό ρόλο θα παίξει το ποσοστό των πολιτών που θα έχει κάνει την τρίτη δόση».

Μείωση κρουσμάτων κατά 14%

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στα επιδημιολογικά δεδομένα και παρατηρήθηκε μείωση κρουσμάτων κατά 14% αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιοχές της Λακωνίας, του Λασιθίου και της Λευκάδας, όπου -όπως είπε- παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο αριθμός αυτός είναι 43.000.

Όπως είπε η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι 43 – 45 ετών και υπάρχει φόβος για αυξημένο αριθμό νοσηλείων.

Στα θετικά στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας είναι και ο αριθμός νέων εισαγωγών και νέων διασωληνώσεων, ο οποίος παρουσίασε μείωση ενώ μειώθηκε και ο αριθμός θετικότητας στο 1,48.

 Σύντομα η Όμικρον «θα επικρατήσει παντού»

«Είναι σαφές ότι η Όμικρον είναι παντού και θα επικρατήσει πολύ σύντομα» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε πως ήδη προκαλεί πάνω από το 50% των νέων κρουσμάτων στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Όμικρον «επαναμολύνει άτομα που ήδη νόσησαν, ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να νοσήσουμε, ακόμη και αν έχουμε κάνει και τις δύο δόσεις».

«Οι συνεχείς μεταλλάξεις έχουν τροποποιήσει την αντιγονική δομή του ιού, ωστόσο φαίνεται πως η τρίτη δόση, καθώς και ο συνδυασμός νόσησης και εμβολίου προστατεύουν. Τα πρώτα δεδομένα δείχνουν για ηπιότερη νόσηση, πρέπει να περιμένουμε» κατέληξε.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση:

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024