Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Ισόβεια στον νεκρόφιλο που σκότωσε δύο γυναίκες και κακοποίησε σεξουαλικά 102 πτώματα

Βρετανία – Ισόβεια στον νεκρόφιλο που σκότωσε δύο γυναίκες και κακοποίησε σεξουαλικά 102 πτώματα

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις συγγενών των νεκρών στη δίκη του 67χρονου - Ισόβεια κάθειρξη η ποινή του

Αποτροπιασμό προκαλούν οι πράξεις ενός 67χρονου Βρετανού, ο οποίος, αφού ομολόγησε τη δολοφονία δύο νεαρών γυναικών, στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποίησε την πρόσβασή του σε ένα νεκροτομείο, για να κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερα από 100 πτώματα!

Ο νεκρόφιλος πρώην εργαζόμενος νοσοκομείου καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβεια κάθειρξη, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να τονίζει πως η ακρότητα και η σοβαρότητα των εγκλημάτων του αποτελούν βασικό λόγο για να μην αφεθεί ποτέ ελεύθερος ο δράστης.

Ο Ντέιβιντ Φούλερ, 67 ετών, ομολόγησε την ενοχή του τον περασμένο μήνα για τη δολοφονία δύο γυναικών το 1987 στο Κεντ, αλλάζοντας την ένστασή του στα μισά της δίκης του. Συγεκριμένα, δολοφόνησε τη Γουέντι Κνελ, 25 ετών, και την Καρολάιν Πιρς, 20 ετών, σε ξεχωριστές επιθέσεις το 1987.

Νέα ανάλυση αποδεικτικών στοιχείων DNA δεκαετιών οδήγησε την αστυνομία να ερευνήσει το σπίτι του πέρυσι, όπου οι Αρχές ανακάλυψαν μια συγκλονιστική  συλλογή φωτογραφιών, που απεικόνιζαν τον ίδιο να κακοποιεί νεκρές γυναίκες.

Όταν έγινε έφοδος στο σπίτι του, σύμφωνα με τον Guardian, η αστυνομία ανακάλυψε τέσσερα εκατομμύρια εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης! Οι περισσότερες ήταν κατεβασμένες από το διαδίκτυο, αλλά ο 67χρονος είχε επίσης καταγράψει τον εαυτό του να κακοποιεί δεκάδες πτώματα.

Οι νεκροφιλικές επιθέσεις του Φούλερ πιστεύεται ότι είναι το πιο εκτεταμένο αδίκημα αυτού του είδους σε ολόκληρη τη βρετανική νομική ιστορία.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Φούλερ εκμεταλλευόταν τη δουλειά του ως ηλεκτρολόγου, για να έχει πρόσβαση στα νεκροτομεία δύο νοσοκομείων της περιοχής Τάμπριτζ Γουέλς, όπου μέσα σε ένα διάστημα περίπου 12 ετών κακοποίησε σεξουαλικά 102 πτώματα.

Όσο για τις επιθέσεις του εναντίον των νεκρών, το νεότερο θύμα ήταν ένα κορίτσι εννέα ετών, ενώ το γηραιότερο μια γυναίκα ηλικίας 100 ετών. Περίπου 20 από τα θύματά του δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Σε ανακρίσεις μετά τη σύλληψή του, ο Φούλερ ισχυρίστηκε ότι δεν αντλούσε σεξουαλική ευχαρίστηση από την κακοποίηση των νεκρών. Ο δράστης είχε κατηγοριοποιήσει τα βίντεο και τις εικόνες που είχε καταγράψει από τις επιθέσεις σε διάφορους φακέλους, με έναν από αυτούς να έχει τον τίτλο «Τα καλύτερα ως τώρα».

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις συγγενών των νεκρών

Η μητέρα του μικρότερου θύματός του εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει τον Φούλερ, μιλώντας για τον «καταστροφικό πόνο» που προκάλεσε και είπε: «Βίασες το μωρό μου… για μένα αυτό είναι βιασμός με τον πιο αδιανόητο τρόπο».

Ο πατέρας ενός άλλου θύματος δήλωσε: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ, δεν μπορώ να φάω, δεν μπορώ να βγάλω αυτές τις σκέψεις και τις εικόνες από το μυαλό μου. Αποδείξατε με τη διαφθορά σας», είπε απευθυνόμενος στον Φούλερ, «ότι τα τέρατα είναι πέρα για πέρα αληθινά».

Κάποιοι συγγενείς προσήλθαν αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, άλλων οι καταθέσεις διαβάστηκαν στο δικαστήριο από τον εισαγγελέα και άλλοι ζήτησαν να διαβαστούν οι καταθέσεις τους από τον δικαστή κατ’ ιδίαν.

Ένα άλλο άτομο, του οποίου το αγαπημένο πρόσωπο δέχτηκε επίθεση, είπε: «Σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες δεν είναι ασφαλείς όταν είναι ζωντανές, δεν μπορούν να είναι ασφαλείς ούτε και νεκρές».

Ο πατέρας ενός 18χρονου θύματος ανέφερε: «Ο Φούλερ πήρε την αθωότητα του κοριτσιού μας και κατέστρεψε τις ψυχές μας. Με έχει κυριεύσει ο θυμός».

Ο σύζυγος ενός θύματος σχολίασε: «Ντέιβιντ, όταν θα περνάς τον χρόνο σου πίσω από τα κάγκελα, σκέψου καλά τι έκανες και ευχαρίστησε το τυχερό σου αστέρι που δεν μοιράζομαι ένα κελί μαζί σου».

Αφού πραγματοποιούσε τις επιθέσεις, ο δράστης έψαχνε συχνά τα θύματά του στο Facebook. Στα νεκροτομεία όπου διέπραττε τα εγκλήματά του, δεν υπήρχε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για να τον καταγράψει.

Οι δύο φόνοι

Από τις γυναίκες που δολοφόνησε ο ίδιος, η Knell βρέθηκε νεκρή με σοβαρά τραύματα στο διαμέρισμά της στο Guildford Road στις 23 Ιουνίου 1987, ενώ η Pierce σκοτώθηκε πέντε μήνες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου, έξω από το σπίτι της στο Grosvenor Park. Οι γείτονες περιέγραψαν ότι άκουσαν κραυγές από το διαμέρισμά της την συγκεκριμένη νύχτα.

Αναφέρθηκε ότι είχε εξαφανιστεί και το σώμα της ανακαλύφθηκε αργότερα σε ένα ανάχωμα γεμάτο νερό, στις 15 Δεκεμβρίου 1987. Στοιχεία DNA από τα σώματα και των δύο γυναικών συνέδεσαν τον Φούλερ με τις δολοφονίες τους.

Ο 67χρονος συνελήφθη για φόνο στις 3 Δεκεμβρίου 2020, μετά από νέα ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων DNA.

Επειδή τα εγκλήματα αυτά συνέβησαν πριν από πολύ καιρό, οι νόμοι και οι διαδικασίες έχουν αλλάξει στα 34 χρόνια από όταν ο Φούλερ δολοφόνησε τις δύο γυναικών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024