Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γρεβενά-Με ΦΕΚ ο πρώτος Δήμος με εγκεκριμένο ΣΒΑΚ

Γρεβενά-Με ΦΕΚ ο πρώτος Δήμος με εγκεκριμένο ΣΒΑΚ

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Γρεβενών εγκρίθηκε, έγινε ΦΕΚ και η αναδιάρθωση του αστικού ιστού της πόλης ώστε να γίνει φιλικότερο προς τον άνθρωπο και προσβάσιμο από όλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

Με σημερινό συγχαρητήριο μήνυμα από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κοινοποιήθηκε στη Δημοτική Αρχή, η δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης για τον χαρακτηρισμό του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Γρεβενών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.326035/17.11.2021 (ΑΔΑ:ΩΜΣΡ465ΧΘΞ-ΠΘΑ) Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 5756/Β/10.12.2021), υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ.Μιχάλη Παπαδόπουλο, το ΣΒΑΚ του Δήμου Γρεβενών είναι και επισήμως το πρώτο στη χώρα που εγκρίθηκε, παίρνοντας ΦΕΚ.

«Η πανελλήνια αυτή επιτυχία του Δήμου Γρεβενών είναι το αποτέλεσμα της εμπεριστατωμένης και συλλογικής δουλειάς που έγινε τα τελευταία χρόνια από πλευράς μας για την καλύτερη προεργασία και τελική εκπόνηση του οριστικού μας Σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα», τονίζει ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης, υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος Γρεβενών μπορεί πλέον, στην επόμενη προγραμματική περίοδο, να διεκδικήσει περαιτέρω κρίσιμους πόρους του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση κομβικών αστικών αναπλάσεων».

Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις και τα έργα του ΣΒΑΚ του Δήμου Γρεβενών αφορούν, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, τη βελτίωση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και βεβαίως τη διευκόλυνση πεζών, ποδηλατών και ΑμεΑ.

Επιπλέον, ο χαρακτηρισμός του Σχεδίου, ενθαρρύνει δυναμικά τη στρατηγική και το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση της μεγάλης ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής του Γρεβενίτη-Δοξανίτη, η οποία με την αποπεράτωσή της θα αποτελέσει ένα έργο-σταθμό για την πόλη των Γρεβενών.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όσες και όσους συνέβαλαν στη σπουδαία αυτή απόφαση για τα Γρεβενά, ξεκινώντας από την ομάδα εργασίας και φθάνοντας στον συντοπίτη μας Δυτικομακεδόνα Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Μιχάλη Παπαδόπουλο», καταλήγει ο κ.Δασταμάνης.

Σημειώνεται ότι περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Γρεβενών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.dimosgrevenon.gr).

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024