Γεγονός είναι το πρώτο υβριδικό λεωφορείο που έφτασε στη χώρα και βγήκε στους δρόμους της Λάρισας.

Ειδικότερα το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Λάρισας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του στόλου των αστικών λεωφορείων του, εντάσσει στο δυναμικό του, το 1ο πανελλαδικά λεωφορείο υβριδικής τεχνολογίας.

Μέσω της ανανέωσης των αυτοκινούμενων υποδομών του, στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς το επιβατικό κοινό και στην επίτευξη πράσινου συγκοινωνιακού αποτυπώματος στο αστικό περιβάλλον της πόλης.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Λάρισας πρωτοπορεί και αποδεικνύει έμπρακτα και δυναμικά, την ενεργή και διαρκή συμβολή του, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και υιοθετώντας συγκοινωνιακές πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον. Η ένταξη του υβριδικού λεωφορείου στο δυναμικό του στόλο του, αποτελεί συγκλίνουσα δράση που εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρισας.

Το πρώτο Πανελλαδικά υβριδικό λεωφορείο μάρκας Volvo 7900 του Ομίλου Σαρακάκη, εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες της αυτοκίνησης, κινείται κάνοντας συνδυαστική χρήση συμβατικού καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας, είναι αθόρυβο, με περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση συμβατικού καυσίμου. Μπορεί να μεταφέρει 27 καθήμενους και 58 όρθιους επιβάτες, διαθέτει δύο θέσεις για ΑμεΑ και ειδική ράμπα επιβίβασης».

Δείτε τις εικόνες του larissanet.gr:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο