Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Η πιο κρίσιμη εβδομάδα, μέχρι την επόμενη

Ολυμπιακός – Η πιο κρίσιμη εβδομάδα, μέχρι την επόμενη

Επιτακτική η ανάγκη για τον Ολυμπιακό να κρατήσει αλώβητο το κάστρο του ΣΕΦ κόντρα σε Μπάγερν και Βιλερμπάν

Προσεγγίζοντας του δρόμου τα μισά στη regular season της EuroLeague έχει ήδη αποτυπωθεί σε ένα βαθμό η δυναμική των 18 ομάδων που κάθε εβδομάδα φροντίζουν ώστε το ενδιαφέρον μας να παραμένει αμείωτο και ο ανταγωνισμός να διατηρείται στα ύψη.

Σε αυτήν τη συναρπαστική μάχη που μαίνεται αδιάκοπα και δε συγχωρεί την παραμικρή χαλάρωση, τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού κρίνονται τουλάχιστον ικανοποιητικά.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν καταφέρει να καταγράψουν μια σταθερή πορεία, αποφεύγοντας τα σκαμπανεβάσματα, βρίσκονται σταθερά εντός οκτάδας με ανοδικές τάσεις και πάνω απ’ όλα δείχνουν εκείνη την αγωνιστική συνέπεια που απαιτείται αδιαπραγμάτευτα, ώστε να επιβιώσεις στον εν λόγω μαραθώνιο.

Ακόμα και στις δύσκολες βραδιές του, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένει διεκδικητικό.

Όταν χάνει, χάνει δύσκολα, και τα πραγματικά κακά του διαστήματα δύσκολα ξεπερνούν τα χρονικά όρια του ενός δεκαλέπτου.

Φυσικά, ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμα καταφέρει τίποτα όσον αφορά τους στόχους του, αφού έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τα πάντα είναι ρευστά.

Πέρα από τα δύο ισπανικά powerhouses που έχουν πάρει καθαρό κεφάλι στην κούρσα και δυο-τρεις ομάδες στην ουρά πού δείχνουν ότι δε διαθέτουν τα εφόδια να κυνηγήσουν την πρόκριση, όλες οι υπόλοιπες βρίσκονται, θεωρητικά τουλάχιστον, σε τροχιά πλέι-οφ.

Άλλωστε, η απόστασή τους από την 8η θέση (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) δεν ξεπερνά τις δύο νίκες.

Ο 3ος Ολυμπιακός έχει 9-5, η 16η Μπασκόνια έχει 5-9 και οι Μακάμπι, Βιλερμπάν, Μπάγερν, που μοιράζονται την 8η θέση, βρίσκονται ακριβώς ενδιάμεσα με 7-7.

Με 20 αγωνιστικές να απομένουν, καταλαβαίνει κανείς ότι ακόμα τίποτα δεν έχει χαθεί και τίποτα δεν έχει κερδηθεί.

Η b2b εβδομάδα που ξεκινά, πάντως, φαντάζει ως η πιο κρίσιμη μέχρι την… επόμενη για τον Ολυμπιακό. Και δεν είναι τυχαίο ότι στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Απόλλωνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει τη στήριξη του κόσμου για τις μάχες με Μπάγερν (Τετάρτη, 21:30) και Βιλερμπάν (Παρασκευή, 21:00).

Αν οι Ερυθρόλευκοι καταφέρουν να κρατήσουν αλώβητο το ΣΕΦ για ολόκληρο τον πρώτο γύρο, θα πρόκειται για ένα σοβαρό μαξιλαράκι ασφαλείας σε ό,τι έχει να κάνει με το μακροπρόθεσμο στόχο της πρόκρισης.

Σταθερές όπως η δύναμη της έδρας, έχουν αποδειχτεί καθοριστικές στο συγκεκριμένο φορμάτ και ο Ολυμπιακός έχει ήδη βρεθεί ψηλά στη βαθμολογία λόγω της συγκεκριμένης επίδοσης.

Πέρα από τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, που έτσι κι αλλιώς έχουν αποσπαστεί, οι Ερυθρόλευκοι είναι η μοναδική ομάδα χωρίς απώλειες στο γήπεδό τους, και στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της πρώτης στροφής θέλουν να μετουσιώσουν τη δυναμική τους αυτή σε πραγματικό βαθμολογικό προβάδισμα.

Η Μπάγερν βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία, είναι μια ομάδα σκληρή και δύσκολη για κάθε αντίπαλο κι έρχεται στο ΟΑΚΑ με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Εφές.

Από την άλλη, η Βιλερμπάν δε διανύει καλό φεγγάρι, όμως με τον τρόπο που αγωνίζεται και το ταλέντο που διαθέτει μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει τη ζημιά. Αμφότερες είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού, αρκεί παίκτες, προπονητές και εξέδρα να τις αντιμετωπίσουν με απόλυτη προσήλωση. Το ΟΑΚΑ μπορεί να περιμένει…

Μιλώντας γενικότερα και σε μεγαλύτερη ακτίνα, είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και το παιχνίδι στο Κάουνας δεν έχει άλλη υποχρέωση εκτός συνόρων.

Μετά τη «διαβολοβδομάδα» του ΣΕΦ οι Ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται από τον Παναθηναϊκό (23 Δεκεμβρίου), ενώ αποχαιρετούν το 2021 υποδεχόμενοι την ΤΣΣΚΑ (29 Δεκεμβρίου), στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια τετράδα αγώνων που μπορεί να βάλει τους Πειραιώτες στον αυτόματο πιλότο για… ψηλές πτήσεις ή και να τους ρίξει σε κενά αέρος.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024