Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Η μαρτυρία του γυμνασιάρχη που «απήχθη»

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Η μαρτυρία του γυμνασιάρχη που «απήχθη»

Παρά το σοκ και τους πόνους που βιώνει, ο ίδιος μίλησε για την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα

Συγκίνηση προκαλεί η μαρτυρία του γυμνασιάρχη που άρπαξαν πριν από μερικές ημέρες από σχολείο της Πιερίας οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Παρά το σοκ και τους πόνους που βιώνει, ο ίδιος μίλησε για την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα.

«Προσπαθούμε να τα αφήσουμε όλα πίσω και να λειτουργήσουμε όπως πριν. Αισθάνομαι κάποιους πόνους, τώρα αρχίζουν και βγαίνουν στη μέση, στα μπράτσα και την πλάτη, αλλά γενικά αισθάνομαι καλά» υποστηρίζει στην κάμερα του Open.

Όπως λέει, οι αξίες, οι αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά που βιώνει.

Ο ίδιος εξηγεί πως υπήρχαν παιδιά από το Λύκειο που ήταν μπροστά στο συμβάν και συγκλονίστηκαν. «Εύχομαι να μην τους μείνει κάποια πληγή» τόνισε.

Προφυλακίστηκαν τρία άτομα

Υπενθυμίζεται ότι από τους έντεκα συλληφθέντες προφυλακίστηκαν τρεις. Πρόκειται για έναν 61χρονο άνδρα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και δύο 41χρονους από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Oι άνδρες κρίθηκαν προφυλακιστέοι έπειτα από πολύωρη διαδικασία απολογίας.

Η στιγμή της σύλληψης

Τις δραματικές στιγμές της «σύλληψής» είχε περιγράψει και πριν από μερικά 24ωρα ο γυμνασιάρχης του σχολείου στο Αιγίνιο Πιερίας, λέγοντας πως τον έδεσαν πισθάγκωνα σαν να ήταν μια πραγματική σύλληψη από την Αστυνομία.

«Ανεβαίνοντας τις σκάλες είδα δέκα άτομα να έρχονται προς εμένα. Τους βλέπω δέκα άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου, γυρνάω, κατεβαίνω χωρίς να τρέχω βέβαια, δεν ήθελα να τους δείξω ότι φοβόμουν. Πριν την έξοδο, δύο μέτρα περίπου, με περικυκλώνουν. Μεταξύ τους συζητάνε ‘ποιος είναι αυτός’, ‘είναι ο Xατζής;’. Με ρωτάνε ‘Είσαι ο Χατζής;’. Ναι λέω είμαι ο Χατζής. Και εκεί πέρα μου λέει συλλαμβάνεσαι. Για ποιο λόγο λέω συλλαμβάνομαι. Λέει γιατί βασανίζετε τα παιδιά. Φώναζαν κάποιοι από πάνω. Μου πιάνουν τα χέρια. Λέω, αφήστε τα χέρια μου κάτω σας παρακαλώ. Μου τα ξαναπιάνουνε. Εκεί πέρα έγινε πάλη. Επειδή δεν μπορούσαν να με κουμαντάρουν λέει στον άλλο βγάλε τις χειροπέδες. Και εκεί πέρα είναι που τα έχασα τελείως. Λέω τι εννοείτε, είναι δυνατόν να μου βάλετε χειροπέδες; Θεώρησα ότι αυτό είναι προσβολή στην αξιοπρέπειά μου, στην προσωπικότητά μου» είπε σε δημοσιογράφους.

«Πισθάγκωνα, όπως συλλαμβάνει η αστυνομία. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024