Σοβαρά προβλήματα που προϋπήρχαν σε περιοχές της Ηλείας επιδεινώνονται με τις κακοκαιρίες του φετινού χειμώνα, ο οποίος εξελίσσεται με «άγριες» διαθέσεις. Στο Κατάκολο, στην περιοχή του νεκροταφείου, εκεί που η ΕΑΓΜΕ πραγματοποίησε αυτοψία και, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις, το βουνό «έπεσε» ξανά.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε κατολίσθηση της πλαγιάς, συμπαρασύροντας και δέντρα, ενώ όλα μαζί έπεσαν πάνω σε σπίτι που αποτελεί την εξοχική κατοικία οικογένειας, απειλώντας και το διπλανό οίκημα.
Στο σημείο έφτασε άμεσα η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου, μαζί με τον αντιδήμαρχο Μαρίνη Αχτύπη, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να εξετάσουν τρόπους αντιμετώπισης.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).